Frenatust szumátrai diszmárnát és neonhalat rendes szűréssel lehet eggyütt tartani?
Figyelt kérdés
2012. nov. 7. 14:13
1/4 kzs válasza:
Ami engem illet, még nem hallottam "frenaust" szumátrait, de ha erről van szó: [link]
akkor nem lehet.
Egyrészt azért, mert eltérőek a vízigényük, másrészt pedig másmilyen a temperamentumuk: a neonhal lassú úszású és békés, ellenben a szumátrai élénk, gyorsan úszik.
A neonhalak alighanem bestresszelnének a szumátraiaktól.
Úgyhogy szerintem ne tedd őket össze.
2/4 A kérdező kommentje:
Igen arrol a szumátrai diszmárnárol van szo de sak kettő van. Ugyse lehet.
2012. nov. 7. 16:09
3/4 anonim válasza:
Frenatust lehet zebradánióval mert a dániók gyorsabbak, és ugyan kergeti őket, de nem tudja bántani. Neonokat lehet még bántaná ő is. A szumit pedig nem tudom, az sosem tetszett annyira, hogy utánanézzek.
4/4 kzs válasza:
Tehát még egyszer:
Szumátrai díszmárnát nem tartunk neonhallal.
Teljesen különböznek az igényeik, és a viselkedésük is.
Úgy meg pláne hogy nem tartjuk együtt őket, hogy a szumátraiból csak kettő van. Tudniillik csapathalak, imádnak kergetőzni egymással.
És ha nincsenek kellő darabszámban, "érdeklődni" fognak más halfajok iránt is. (ugye tudod, mit jelent az, hogy "érdeklődni"?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!