Lehet Ilyen akit összedobni, CO2 nélkül, vagy élesztőssel?
-Igazából a nélkül lenne a legjobb, de ha muszáj akkor csinálnék CO2-őt
De! ha tudtok szép mizobe, Ryoboku, vagy iwagumi stílusú CO2 nélkül ellévőket hálás lennék...
Élesztőssel talán, de akkor sem ilyen szép zöldre.
Viszont low tech akvárium is lehet szép, csak jól kell megválogatni a növényeket. Nézzétek meg ezt a linket angol tudás előny, de a lényeg látható a képen is. És mindez co2 nélkül!
Az élesztős megoldásnak sokan ellene vannak. Nem vagyok egy nagy high-tech növényes, de ezzel a módszerrel elég ingadozó a CO2 szint, tehát nem egyenletes, ami nem jó.
CO2 nélkül meg ilyet nem csinálsz.
"Az a böszme erős fény meg lenne oldva, pontosabban 1w/liter lenne ledekkel."
Először is, ledeknél nem watt/literben számolunk, a lumenek számítanak.
Másodszor hiába van erős fényed, CO2 nélkül nem fognak rendesen fejlődni azok a növények, amik igénylik a sok CO2-t. Minden tápanyagból megfelelő mennyiségűnek kell rendelkezésre állnia, mert ha az egyikből kevesebb van, akkor a többiből is arányosan kevesebbet használ a növény. Így lehet az, hogy CO2 nélkül a rendelkezésre álló fénymennyiség 50-60%-át hasznosítják a növények, a maradék pedig az algákat táplálja.
A hemianthus cuba nem marad meg a víz alatt.
Viszont a víz fölött tudtam így növeszteni, hogy folyattam rá felülről a vizet:
De utána jól ellepte a kékalga még kívül is, aztán ráöntöttem egy kis algaírtót, amitől meg elbarnult a fele, most fogom rendbe hozni, csak sűrűn kellett volna cserélni hozzá a vizet, hogy ne algásodjon be, amire meg lusta voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!