Tengeri aksiba lehet Edesvizi szurot tenni?
Leírást szerintem egyiknek sem olvastam még el, de aquael fan1-et már raktam sós vízbe, annak még a szivacs is bírta, mert fekete műanyag nagy lukacsos szivacsa van. Kicsit megkeményedik a szivacsa sótol, de azt nem marja szét. Meg egy akármilyen gagyi akasztós szűrőt is raktam nano tengeribe, de arra húztam egy fehér henger alakú szivacsot, azt a fajtát, amit a szivacsszűrőkhöz gyártanak, de az nem bírta sokáig. 2-3 havonta azt a fehér szivacsot cserélni szoktam, mert különben megpuhul és szétmállik, tehát az nem bírja sokáig a sós vizet.
Nagy akváriumba viszont nem rakok semmilyen szűrőt, se szivacsot. Oda áramoltató motorokat, használok, amik csak a vizet mozgatják. Mellé pedig egy külső tartály (illetve most leválasztottam a hátulját) biológiai szűrésnek, abba tettem korallzuzalékot, köveket, és néha teszek egy kis aktiv szenet. A tartályból az akváriumba vízpumpával vezetem át a vizet. Vízpumpák nem döglöttek még be tengeribe egyik sem. Használtam aquaelt, meg atmant eddig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!