Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Xbox360 slimet vagy 160l...

Xbox360 slimet vagy 160l akváriumot vegyek?

Figyelt kérdés

2012. nov. 2. 15:42
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Köszi ! XD Ez most sokat segített de ha valaki tudna még valamit mondani küldje ! :)
2012. nov. 3. 11:11
 12/22 A kérdező kommentje:
Még pls. !
2012. nov. 3. 23:54
 13/22 anonim ***** válasza:

Nekem is van mindkettő, sőt, wii-m is. De eszembe nem jutna összehasonlítani őket, mert mindkettő másért jó.

Az xbox mellé nem jár felelősség, de akvarisztikában meg sokat tanulhatsz, és életed végéig is elkísérhet ez a hobbi. Az árakat tekintve az xbox bőven felülmúlja az akvárium árát, tekintve, hogy a játékok sem olcsók, meg az arany tagság - mert szerintem online mód nélkül mit sem ér az xbox manapság.

Mindkettő szórakoztató, de mindkettő másképp.

Akvárium:

- felelősség

- természetes dekoráció

- tanulási lehetőség

- háziállatt

Xbox:

- szórakozás

- drága játékok

- high tech élmény (tényleg, a hanggal vezérlés nagyon király)

- bekockulás veszély

Bár az tény, hogy az xboxra lehet rakni akváriumot és akkor a tv olyan, mintha akvárium lenne... de a halakkal érdekes lenne Call of Duty-t vagy Assassin's Creed-et játszani :D

2012. nov. 5. 16:02
 14/22 anonim válasza:
XBOX nem kérdés..
2012. nov. 5. 16:48
 15/22 anonim ***** válasza:
sztem hal... am h sikerült dönteni urd itt meg am. hal azert mert no a felelosseged es ha kesobb kutyat horcsogot macskat vagy mittom en mit akarsz mondhatod a szuleidnek h de a halakra is milyen jol vigyaztam gondoskodtam roluk... mindenkepp akvarium
2012. nov. 5. 19:22
 16/22 A kérdező kommentje:
Az a baj hogy közbe még belépett a pc újjitás is ! :(
2012. nov. 5. 21:56
 17/22 anonim válasza:

Hány éves vagy és mennyit pénzt szánnál rájuk, úgy egyszerűbb lenne segíteni?!

Miután akvarisztika témakörben tetted fel a kérdést, a túlnyomó többség nagy valószínűséggel akváriumra fog szavazni.

Mindkettő jó, de tudnod kell, hogy a tervezett összeg legalább kétszeresét fogod rákölteni az akváriumra. 54L-es (30E Ft-os) akváriumszettet kaptam apukámtól kb 8 hónapja és minimum 50E Ft-ot költöttem rá azóta, pedig szűrő, világítás, fűtés, már minden megvolt. Kavicsok, vízkezelő szerek, növénytápok, ilyen növény-olyan növény, halak, rákok, eledelek... rengeteg pénzt húznak ki az ember zsebéből a díszállat kereskedések.

Persze nagyon szeretem az akváriumomat és nagyon élvezetes is a gondozása, de ha fiatal vagy és nem akarod minden zsebpénzedet rákölteni, akkor az Xbox még mindig jobban megéri.

2012. nov. 5. 23:55
 18/22 A kérdező kommentje:
Ár egyenlőre nem számít ! 13 éves vagyok gondját tudom viselni mert van kutyám is !
2012. nov. 6. 17:36
 19/22 anonim ***** válasza:

Ez egy hangyányit bonyolultabb, mint a kutyatartás.

Már mint az akvárium. Nem igazán hasonlítható össze.

A kutya az csak 1 állat.

Az akvárium egy egész egységes élő rendszer. Jó pár dolgot meg kell tanulni róla, hogy életre keltsd, és sikerüljön életben tartani.

Ha komolyan gondolod, hosszú távon hasznosabb az akvarisztika, mindenféle természettudományban otthon kell lenni egy kicsit.

De őszintén szólva egy mai 13 évesnek lehet hogy nem elégíti ki a szórakozási igényeit.

Egy akváriumnak meg van a maga ritmusa, mint ahogy a természetnek is.

Végül is te tudod, milyen beállítottságú vagy.

Mindenesetre az xbox egy játék, az akvárium meg egy komoly hobbi.

2012. nov. 6. 21:07
 20/22 anonim válasza:
Ha akváriumot szeretnél, jobb ha már most elkezdesz olvasgatni a témában. Az a baj, hogy nem csak annyiból áll, hogy megveszed a berendezést, víz bele, növények, halak, hanem pontosan értened kell, hogy mi miért történik benne. Mert ha pl elkezd hirtelen algásodni az akváriumod, tudnod kell azonnal, hogy min kell változtatni, vagy rothadnak a növényeid, vagy furcsán viselkednek a halak, esetleg megbetegszenek, Tisztában kell lenned a világításod pontos erősségével, hogy hány W és hány K és milyen növényeket tarthatsz alatta (a díszállat kereskedésben mindent eladnak, táptalajokkal, tápszerezéssel stb... Én több hetet, több száz oldalt átolvastam, és most is folyamatosan tanulnom kell az akvarisztikáról. Ha ez neked nem probléma és ennek ellenére tetszik ez a hobbi, akkor akváriumot vegyél.
2012. nov. 9. 09:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!