Mit tudok tenni a halakkal?
Semmit nem tudsz tenni.
Továbbra is figyeld, mennyire bántja a betta, és hogy a páncélosok elég bátran mozognak e az aksiban.
2 db amúgy se sok belőlük, az alapvetően is okozhat stresszt, ha pedig mindig zaklatják, az pláne.
A stresszt pedig nem bírják a halak, abba, vagy a következményeibe belehalhat.
Ha így van, akkor nagyobb akvárium, több búvóhely, és egy 10-es csapat törpe páncélos segít a problémán.
De ha azóta békében élnek, akkor nem igazán kell csinálnod semmit.
Amúgy általában a harcsafélékkel, tisztogatókkal szokás kezdeni a halak betelepítését, és pont az agresszióra hajlamosabbakat (betta) szokás inkább később beletenni.
Majd legközelebb így csináld. :)
Még az jutott eszembe, hogy ha még mostanában is balhézik a betta akkor ha úgyis nagytakarítás van, akkor rendezd át az aksit, rakd külön a bettát (ha van másik normális hely) egy hétre, és csak utána rakd vissza a harcsákhoz.
Egyébként az még elég érdekes, hogy ha csak hónapok óta vannak halak, akkor mi a fenének csinálsz nagytakarítást???!!!
1-2 évente szokás csinálni!!!
Remélem legalább a régi vizet meghagytad, különben a fél szem lesz a legkisebb problémád.
egyáltalán mekkora az akvárium és milyen szűrésed és fűtésed van?
egy túl kicsi aki vagy rossz szűrés esetleg rossz vízhőmérséklet, vagy ezek véletlenszerű kombinációja is kiválthat agressziót a halakból. szóval nem feltétlen az a baja a bettádnak, hogy később érkezett a másik hal :)
és én se értem miért nagytakarítasz ha csak pár hónapos az aki...azt több év után szokás...
további kérdés, hogy van e búvóhelye a harcsáidnak :)
Félszemű egy betta támadástól, vagy egy betegségtől is lehet.
Mivel a te akváriumod, így te látod, hogy mitől lehetett, én csak egy akvarista vagyok, nem látnok.
Egyébként nagyon szívesen a választ és a segítséget!
Úgy érzem, elég részletesen leírtam, hogy miket lehet tenni ebben az esetben.
De akkor majd legközelebb írd már ki légyszi a felhasználó neved, nehogy még egyszer véletlenül válaszoljak mert még sértésnek veszed.
hmmm...szerintem nekem szólt a kioktatás része vagy nemtom. mindenesetre akármelyikünknek is szólt eléggé bosszantó...
amúgy a 11 literes akvárium lesz a ludas. az még a bettának önmagában is kevés, és mivel eléggé területvédő fajtáról van szó szerintem egyszerűen besokallt és megtámadta a harcsát.
egyébként miért raksz új szivacsot a szűrőbe? :O
a meghagyott vízben is megy egy szűrő remélhetőleg, mert szűrés nélkül hamar megposhad a víz :)
hirtelen csak ennyit tudok hozzászólni. én viszont nem nevezem magam akvaristának, inkább csak egy lelkes kezdőnek aki hónapokig készült a vásárlásra :) így lehet jobb tanácsokat írt az előttem szóló emberke :)
:) hát de sose lehet tudni...lehet mindkettőnk válaszát kioktatásnak vette.
merthogy te adtál neki tippet, hogy mi lehet a dolog hátterében én viszont kerestem az okot azzal, hogy célozgattam a hiányosan feltüntetett adatokra a kérdéseimmel :)
szal sose tudhatjuk, lehet mindketten megsértettük :D
egyébként szerintem továbbra is a kis hely a ludas. mondjuk én csak pár hete kezdtem a dolgot, szóval lehet tévedek...
van egyéb tünet a harcsádon? nem úszik furán? eszik rendesen? egyéb szokatlan viselkedés ami eddig nem volt jellemző?
nem nem nem nem... én voltam bunko bocsánat, csak tényleg megrémít a dolog, tudom hogy pici a hely így nekik, minél hamarabb veszek nagy aksit :( de sajnos egyelőre nincs módom
azért veszek új szivacsot mert párhavonta kell cserélni, ezt érzékelem is, mivel hamarabb lesz trutyis mint az elején :)
harcsuci eszik rendesen, érdekes még h a másikat sose bántotta, pedig nagyobb is, a furcsa még annyi h amelyik oldalon megmaradt a szeme :( kicsit arra dől de ez a látása miatt feltételezem, a csigákat se bántotta egyszer sem, csak azt a kis szegény harcsát
nekem sem régóta vannak meg közelében sem vagyok az akvaristának, de ahoz képest hogy betegen hoztam el a boltból a bettát, és közölték hogy vegyek másikat ezt meg húzzam le a WC-n mert úgyis megdöglik, még mindig és és virul, gyönyörűen nő, rendesen eszik és semmi baja már, és ismétlem hónapokkal ezelőtt vettem.. szóval nem hiszem hogy rosszul tartanám őket, tekintve hogy a betta igen érzékeny hal :)
remélem a nagyobb aksi megoldja a problémát
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!