104 literes akvárium. Megszabadultam 4 db mollytól. Elsóztam 1 cimborámnak, akinek 500 literes akváriuma van. Mostani lakóim: 5 guppi (3 hím 2 nőstény),2 neonhal,2 db Betta,1 hím meg 1 nőstény. További teendőim?
Még kérdezném azt is, hogy a bettáknak mi lenne a megfelelő eledel? Mert csak ilyen tiptop márkályú, kis díszhalaknak szánt granulátum eledelem van, meg ilyen bio cucc, valami alga kockák. Ezzel a kettővel etetem őket felváltva, de úgy tűnik, hogy a betták nem rajonganak 1ikért sem.
MEg szeretnék olyan halakat, amik az aljáról eltüntetik az esetleges kajamaradékokat, de nem is kakálják tele az akvárium vizét, mint a mollyk.
Meg szeretnék is 1 alganyalót, vagy mit.
Véleményetek? Milyen halakat kellene bele tenni és mikor?
Én a bettámat Tetra Rubinnal etetem és azt szereti.
5-6 Corydoras harcsáknak jó étvágya van.
Bármikor belerakhatod
Köszönöm az infót!
De azok a harcsák ellennének a többi hallal?
Nem bántanák a kis guppikat?
A fagyasztott vagy élő eledel a legjobb, a száraz tápokat csak kiegészítésnek érdemes adni.
A neonhalhoz venni kell, ez így nem jó. Legalább 8-10 hal kellene belőlük, akkor érvényesülne valódi természetük, viselkedésük. Viszont túl lennél telepítve, hacsak nincs külső szűrőd. Az algaevő, de a páncélosok is eltűntetik a leeső ételmaradékot. Viszont mind nem megy egyszerre, mert ahogy írtam, túl lennél telepítve. Ráadásul még hím-nőstény arányban vannak a guppijaid is, amik néhány hónapon belül teleguppizzák az akváriumodat.
Hát neonhalakat pedig szeretném kiegészíteni!
Mármint a létszámukat...
De miért lennék túltelepítve?
Olyan kevésnek tűnnek ezek a halak is benne.
A guppik meg megeszik majd a kishalakat.
Én nem fogom elkülöníteni őket! Amelyik megmarad, az megmarad.
Szűrőm az még kicsi, tervben van 1 nagyobb, de az is "csak" belső szűrő lesz szerintem.
Egyébként meg köszönöm a válaszokat! :)
Hallgatok az okos szóra, igyekszem úgy csinálni, hogy a halak azért jól érezzék magukat.
A vízfűtő az most 25 fokra van állítva.
Az elég, vagy nem túl sok a benne lévő haltípusoknak?
Hát az van, hogy a neonhal meg a betta alapból nem fér össze a hőmérséklet miatt. A bettának jobb a 25 fok feletti, a neonnak a 25 alatti vízhőmérséklet. Vörös neonhalat vehettél volna.
104 literen belső szűrővel nem fogod tudni kiegészínteni a halaidat. Vagy meg kell válni a neontól, vagy a guppiktól és a neonokat rendbe tenni. Attól, hogy kevésnek látszik a hal, még a vizedet terhelik. 104 liter nem egy nagy akvárium, a belső szűrő pedig nem nagy hatékonysággal dolgozik a halakra mérgező oldott gázokon. Ha üresnek érzed, tegyél bele fát, követ, növényt, de ne halat, legalább is a jelenlegi helyzetben ne.
Az akvárium magasságától függően javalok egy JBL i100 vagy i200-at, jó szűrőanyaggal. Egyszerű belső szűrőket nem érdemes erőltetni, mert a szűrésed ugyanúgy kevés marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!