Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Betták ról tudnátok mesélni?

Betták ról tudnátok mesélni?

Figyelt kérdés

Tehát az lenne itt a fő kérdés hogy a Bettákat miért ilyen indurka pindurka kis kocka akváriumba tarjták?

Nem tud megfelelően uszkálni színtw csak a halacska ott lebeg a vízbe ez mennyire szabályos ?

2012. okt. 19. 02:14
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:

vegyél ilyet:

[link]

tegyél bele anubias nana növényeket, meg gömbmohát

Meg egy aquael Fan-1 szűrőt, vagy mindegy, kisebb szűrő is jó bele (250-300 l/órás körüli) nem kell erős vízforgatás, mert a falhoz csapja a bettát :)

2012. okt. 19. 14:13
 12/26 anonim ***** válasza:

1db hímet lehet beletenni. A nőstényt inkább alkalmanként szokták pároztatáskor, vagy ha ennél nagyobb akváriumot veszel, akkor elvileg lehet bele tenni 2-3 nőstényt is.

Törpeszívóharcsákat algaevőnek, és csigákat mellé lehet tenni, azokat nem bántja.

2012. okt. 19. 14:18
 13/26 anonim ***** válasza:

pl ebbe már lehetne tenni több halat is

[link]

2012. okt. 19. 14:19
 14/26 anonim ***** válasza:

Most nézem, hogy ezekhez nem adnak fűtőt, pedig az kell neki, akkor még nézz körül máshol is. Pedig ez olcsó hely szokott lenni.

itt van külön fűtő:

[link]

hát 35 literes akváriumba 35 Wattos fűtő kell

vagy 70 literes akváriumba 70 wattos,

(hozzávetőlegesen annyi wattos fűtőt kell venni, ahány literes az akvárium)

És 26-27 fokra belőni, abban már nem fázik.

De ha törpeszívóharcsa is van benne az nem bírja a nagyon meleget az 28 fok felett már kifekszik.

2012. okt. 19. 14:26
 15/26 A kérdező kommentje:

köszi! :)

A 20 literes akváriumba eléméletileg azt mondják hogy 5-6 rajhalat lehet bele tenni ezeket a kicsiket de valahol ezt sem értem tegnap nagyon sokat olvastam az akvarista oldalt és ott pl a gömb akváriumot a törvény tiltja a halakat tilos ugye benne tartani és mi a helyzet az 5 sz9gletüs akváriumokkal az megfelelő ?

Meg még egy érdekes dolgot olvastam hogy a jogszabály nem engedélyezi a 30 liter alatti gerincesállatokat pl így a diszhal is ugye..

Nem tudom hogy ez igaz e ? :s

2012. okt. 19. 14:37
 16/26 A kérdező kommentje:
mentek a pontok thx! :) Tehát a 20 literes akváriumba egyébként 20 wattos melegítő kell ?
2012. okt. 19. 14:39
 17/26 anonim ***** válasza:

igen a törvényes téma igaz, de sokan csinálnak nano akváriumot 30 liter alatt :) habár ez sem teljesen törvényes...viszont szerintem ne gondolkodj 20 literben.

első akváriumnak minél nagyobb annál jobb. én pl egy 112 literes akváriumot vettem a héten első akváriumnak :) még nem raktam össze :) de ha nincs ekkora kereted akkor is a lehető legnagyobbat rakd össze ami belefér a keretedbe, mert ha tényleg sokat olvastál akkor tisztában vagy vele, hogy minél nagyobb az akvárium annál egyszerűbb megfelelő vízminőséget biztosítani az élőlényeknek :)

2012. okt. 19. 16:08
 18/26 anonim ***** válasza:
pl ha csak egy bettát szeretnél, akkor simán elég egy 35 literes szettet venned. úgyis csak egyedül lehet tartani, max valami talajlakó lakhat vele :)
2012. okt. 19. 16:09
 19/26 A kérdező kommentje:

Mnetek a pontok köszi! :)

Egyik barátomnak kicsi 20 literes akváriumba vannak rajhalai például xifó meg ilyen pindurka kis ecsetfarkú halak 20 lieteresbe van 4-5 hal az megfelelő szerintetek? :))

Amugy igen mindenféle képen nagyobba gondolkodom csak még nem tudom merre induljak tudod talaj is kell kavicsok át kell őket forrázni utána a vízbele szürő állni 1-2 napot és ugy be a halakat.

Amugy a baktériumokról is olvastam hogy azt maga a szürő adja vagy valami ilyesmi tehát a baktériumokra ugye szükség van és az üres vízbe is kell kis hal haját szorni amit a baktériumok esznek meg.

Meg a teljes akváriumtisztitás nem egyértelmű nekem olyat olvastam hogy teljesen nem lehet az akváriumot kimosni így a talajt és a vízet sem másik forómon meg ugy van írva hogy kell!

A halakat addig külön tiszta vizes vödörbe amig az akváriumot elrendezi az ember amugy köszönöm a sok segítségeket! :)

2012. okt. 19. 20:25
 20/26 bamboochatheone ***** válasza:

Úgy látom nem olvastál túl sokat mert elég sok pontatlanságot soroltál fel.

1- barátod nagyon rosszul csinálja hogy kis helyen nyomorgatja a szifókat, ők megnőnek 12 centisre is normális helyen.

2- az akváriumot összerakás után nem 2 napig kell járatni hanem 3 hétig üresen növényekkel, rendszeres vízcserékkel és heti háromszori halkajaszórással.

3- akváriumot teljes tisztítással feleslegesen nem terheljük, magyarul ha nem muszáj sosem csináljuk. Ehelyett van a heti vízcsere ami 30% állott vízzel.

2012. okt. 19. 21:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!