Betták ról tudnátok mesélni?
Tehát az lenne itt a fő kérdés hogy a Bettákat miért ilyen indurka pindurka kis kocka akváriumba tarjták?
Nem tud megfelelően uszkálni színtw csak a halacska ott lebeg a vízbe ez mennyire szabályos ?
vegyél ilyet:
tegyél bele anubias nana növényeket, meg gömbmohát
Meg egy aquael Fan-1 szűrőt, vagy mindegy, kisebb szűrő is jó bele (250-300 l/órás körüli) nem kell erős vízforgatás, mert a falhoz csapja a bettát :)
1db hímet lehet beletenni. A nőstényt inkább alkalmanként szokták pároztatáskor, vagy ha ennél nagyobb akváriumot veszel, akkor elvileg lehet bele tenni 2-3 nőstényt is.
Törpeszívóharcsákat algaevőnek, és csigákat mellé lehet tenni, azokat nem bántja.
pl ebbe már lehetne tenni több halat is
Most nézem, hogy ezekhez nem adnak fűtőt, pedig az kell neki, akkor még nézz körül máshol is. Pedig ez olcsó hely szokott lenni.
itt van külön fűtő:
hát 35 literes akváriumba 35 Wattos fűtő kell
vagy 70 literes akváriumba 70 wattos,
(hozzávetőlegesen annyi wattos fűtőt kell venni, ahány literes az akvárium)
És 26-27 fokra belőni, abban már nem fázik.
De ha törpeszívóharcsa is van benne az nem bírja a nagyon meleget az 28 fok felett már kifekszik.
köszi! :)
A 20 literes akváriumba eléméletileg azt mondják hogy 5-6 rajhalat lehet bele tenni ezeket a kicsiket de valahol ezt sem értem tegnap nagyon sokat olvastam az akvarista oldalt és ott pl a gömb akváriumot a törvény tiltja a halakat tilos ugye benne tartani és mi a helyzet az 5 sz9gletüs akváriumokkal az megfelelő ?
Meg még egy érdekes dolgot olvastam hogy a jogszabály nem engedélyezi a 30 liter alatti gerincesállatokat pl így a diszhal is ugye..
Nem tudom hogy ez igaz e ? :s
igen a törvényes téma igaz, de sokan csinálnak nano akváriumot 30 liter alatt :) habár ez sem teljesen törvényes...viszont szerintem ne gondolkodj 20 literben.
első akváriumnak minél nagyobb annál jobb. én pl egy 112 literes akváriumot vettem a héten első akváriumnak :) még nem raktam össze :) de ha nincs ekkora kereted akkor is a lehető legnagyobbat rakd össze ami belefér a keretedbe, mert ha tényleg sokat olvastál akkor tisztában vagy vele, hogy minél nagyobb az akvárium annál egyszerűbb megfelelő vízminőséget biztosítani az élőlényeknek :)
Mnetek a pontok köszi! :)
Egyik barátomnak kicsi 20 literes akváriumba vannak rajhalai például xifó meg ilyen pindurka kis ecsetfarkú halak 20 lieteresbe van 4-5 hal az megfelelő szerintetek? :))
Amugy igen mindenféle képen nagyobba gondolkodom csak még nem tudom merre induljak tudod talaj is kell kavicsok át kell őket forrázni utána a vízbele szürő állni 1-2 napot és ugy be a halakat.
Amugy a baktériumokról is olvastam hogy azt maga a szürő adja vagy valami ilyesmi tehát a baktériumokra ugye szükség van és az üres vízbe is kell kis hal haját szorni amit a baktériumok esznek meg.
Meg a teljes akváriumtisztitás nem egyértelmű nekem olyat olvastam hogy teljesen nem lehet az akváriumot kimosni így a talajt és a vízet sem másik forómon meg ugy van írva hogy kell!
A halakat addig külön tiszta vizes vödörbe amig az akváriumot elrendezi az ember amugy köszönöm a sok segítségeket! :)
Úgy látom nem olvastál túl sokat mert elég sok pontatlanságot soroltál fel.
1- barátod nagyon rosszul csinálja hogy kis helyen nyomorgatja a szifókat, ők megnőnek 12 centisre is normális helyen.
2- az akváriumot összerakás után nem 2 napig kell járatni hanem 3 hétig üresen növényekkel, rendszeres vízcserékkel és heti háromszori halkajaszórással.
3- akváriumot teljes tisztítással feleslegesen nem terheljük, magyarul ha nem muszáj sosem csináljuk. Ehelyett van a heti vízcsere ami 30% állott vízzel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!