Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Miért pusztulnak a halak?

Miért pusztulnak a halak?

Figyelt kérdés
az akváriumban van (vagyis hát volt tegnapig) 6 izzófényű ponytlazac 7 neon 3 vörösneon 3 pink dánió 4 kolibrihal és 2 ekete neon hal. semmi gond nem volt..de mára 1 kolibrihal 5 neon és 3 vörösneon tehát nagyon nagyon sok hal elpusztult. nem tudom mi lehet a gond..most lett belerakva új fajta kavics az aakváriumba de nem hinném hogy azzal lenne gond mivel nem az összes halfajtából puszulnak a halak. vajon mi lehet a gond??? ami még fura hogy a maradék 1 neonhal meg a kolibrik elég rorszul festenek viszont a fekete neonok és a dániók és izzófényűek fürgéébek mint valaha.. nem tudom mi lehet raktam az akváriumba fertőtlenítőt de nem tudomm mennyi hatása lesz. Bocsi a hosszú leírásért de nagyon megijedtemm. ha tudsz segíts lécci. előre is kössz!
2009. aug. 7. 11:04
 1/5 anonim ***** válasza:
Milyen az új aljzat? És mikor tetted bele? Mert ha nagy a mésztartalma, akkor azok a fajok, amik érzékenyebbek a kemény vízre nem bírják. Persze ez csak egy ötlet. Volt valami külső jel a halakon? Vagy hirtelen hőmérséklet változás esetleg?
2009. aug. 7. 11:16
 2/5 A kérdező kommentje:

piros színnű kő, éls mikor beleraktam kicsit ilyen fehér izé leptte el a vizet hőm váltzás, és a mkülsejünök se volt semmi. tegnap előtt raktam bele a követ és egy nap mulva keztek pusz

tulni.

2009. aug. 7. 11:23
 3/5 kzs ***** válasza:

Fontos: milyen a víz minősége?

Ugyanis túlzottan magas PH, KH, és GH értékeknél egyértelmű a mérgezés, ami lassú halál.

Arról nem is beszélve, hogy a fent említett halak mind a lágy vizet szereti...

- szóval, mérd meg a víz értékeit tesztekkel. Ha jónak igérkezik, akkor számításba jöhet a víz terheltsége, vagy akár a behelyezett új kavics is (ez utóbbi akkor, ha nem volt megfelelően kimosva).

2009. aug. 7. 13:23
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Egyrészt,nem jó jel hogy az új kő megfestette a vizet,ezek szerint nem mostad ki mielött beletette,vagy nem elég alaposan.Másrészt ez elég sok hal (volt) amiröl beszélsz,lehet azért fürgébbek mint valaha,mert végre van úszóterül,bár nem tudom mekkora az aksid.Ezt megírnád kérlek?Amugy lehet egyes fajok jobban viselik a szennyeződést és egyepeket,mint pl van aki guppit tart a kerti tóban,de ezt bizony sok hal nem bírná,szoval lehet azok elég strapabíróak amik életben maradtak.Vettél mostanában új halat?akár betegség is lehet bár akkor naprol napra hullottak volna el,nem egyik naprol a másikra.Szoval akkor most történt a dolog amitöl ez van,és az a kő,ami mostani,szoval én is mérgezésre gyanakszok.cseréld le az aksi 50%át,de sztem a követ is ujra át kéne mopsni,és kifőzni,és ugy az egész aksit sztem ujra meg kéne csinálni,amit tudsz kifőzve,a növényeket jó a laposan leöblitve,és mindent elölröl
2009. aug. 7. 21:17
 5/5 Salx Narval ***** válasza:
Az új talajt, köveket, mindig ki kell mosni és sósavval a meszet ki kell maratni.Nagyon egybevág a halpusztulás és az új talaj,ott lesz a gond. A vegyi anyagot kizárnám, mert akkor mind elpusztult volna, marad a mész és a szerves anyag.Hirtelen PH vagy nitrátszint emelkedés, de inkább az első.A halak hirtelen fürgesége nem mindig pozitív jel. Lehet,hogy menekülni próbálnak a rossz környezetből.Vegyél ki egy két marék követ és önts rá savat, ha pezseg ott a baj, ha nem pezseg akkor csinálj vízcserét és használj vízkezelőt is.Jó volna, ha mérni is tudnád a víz értékeit.SN.
2009. aug. 8. 03:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!