Létezhet, hogy a klóros csapi víztől semmi bajuk a halaknak?
Attól függ, milyen az a bizonyos csapvíz.
Vagyis: milyen a KH, GH, és PH értéke, valamint a különböző gázok (pl.a klór), és egyéb vegyületek mértéke.
Megsúgnám, hogy ahol én lakok - megyeszékhely! - a víz (amikor mértem) 9,5 PH, 30 GH, és mérhetetlenül magas KH értékekkel bírt.
Természetesen kristálytiszta a víz, de valóságos MÉREG a halaknak. Ja... és akkor nem beszéltem még a friss csapvíz klór, ón, stb. értékeiről, amik kapásból kinyírják a halaidat!
A barátodnak nagy szerencséje van, hogy ennyire neki ennyire kedvező a víz értéke!
A legelső válaszadóval nem, de a többivel egyetértek.
Ugyanakkor nemcsak a klór hanem a KH, GH, és PH értékek is rendkívül különbözőek lehetnek. Éppen ezért vannak olyan települések itt az országban, ahol KÖTELEZŐ az ozmóvíz használata - hacsak nem akarja az illető halálra mérgezni a halait. Ugyanis amíg a klórt - ha állni hagyjuk a vizet - el lehet párologtatni, addig a PH, GH, KH értékeken ilyesformán nem lehet változtatni. Itt a legjobb az ozmóvíz használata.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!