400 literre lehet élesztős co2őzni?
Sajna csek erre van pénzem nem tudok összerakni semmilyen palackos co2őt.
Milyen más módszerek vannak még ezen kívül ami olcsó?
Az zseléset hogy kell megcsinálni ?:S
Vagy az micsoda,hogy működik?
Azon is gondolkoztam hogy 5 literes flakonba csinálom a co2őt , az nem tart továb
b véletlenül?
5 literesben csináld zselés módszerrel és talán 2 hétig kibírja.
Veszel étkezési zselét, elkészíted a csomagoláson leírtak szerint, plusz jó sok cukrot raksz bele és míg ki nem hűl bele öntöd az üvegbe. Megvárod míg megszilárdul majd beleöntöd az élesztős langyos vizet. (Az élesztő gombáknak a legjobb a 36 fokos hőmérséklet, de ez nem muszáj, csak ennél ne legyen forróbb a víz).
Ekkora üvegbe nem tudom a mennyiségeket...
Szerintem a zselé legyen minimum 1/3-ig az üvegben... élesztőből meg berakhatsz egy 3/4 kockát... Az egész ne legyen magasabban, mint az üveg 3/4-e.
400 literre kéne nagy 5 db 2 literes flakon, és egy nagyon jó beoldó diffuzor, hogy érjen is valamit.
Szódás szifont lehet még átalakítani, és azzal adagolni a co2-t, természetesen ott is fontos a jó beoldás.
Esetleg még kipróbálhatod az easy carbo-t, lehet, hogy az is elég.
Sziasztok.
Nagyon szépen köszi a válaszokat!
A zselés módszert mindenképp ki fogom próbálni!
Beoldással nincs gond,azt úgy oldottam meg hogy a külső szűrő visszanyomó motorja elé ,ahol szívja be a vizet,oda raktam be elé a szilikoncsövet a porlasztóval, és ahogy beszívja a vizet a motor vele együtt a sok kis bubit is és ahogy kinyomja az akváriumba még kisebb kis buborékok mennek jobbra balra,szépen eloszolva az egész akváriumban.
Most raktam össze az aksit kb 1 hete.
Folyékony tápozni is fogok,de még azt nem vettem meg.
green aqua micro és micro tápot fogok még venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!