Fonalalga ellen mit lehet tenni akvárium szétszedése nélkül?
Fonalalga van az akváriumban,de nagyon durván.. Szinte szőrösek a növények leveli, és az alga nem is jön le róla. Pár napja indítottam újjá az akit, már előtte is volt, csak azt hittem így megszűnik..Remélem tudtok segíteni, de leírom a paramétereket:
Aki:20 liter
fény:9 w (ez van a noname' armatúrára írva, de kicseréltem már az égőt benne)
táp: sera florena(2 naponta 1 kupak)
Köszi a válaszokat!
És nem is akarsz mondjuk garnélákat?
Azok eszegetnének belőle.
Egyébként lehet hogy sok a táp a világításhoz képest. Próbáld meg kicsit visszább venni.
Meg nyomjál az algára fecskendőből néha egy kis easy carbo-t.
Az áramlást is szeretik a fonalasok, ha túl nagy, akkor törd meg valamivel.
Ha meg olyan hosszú, hogy fel tudod tekerni valami hurkapálcikára, vagy ilyen mini kémcsőmosóra, akkor szedd le a nagyját.
(egyébként biztos nem ecsetalga, az néz ki szőrösnek, és az olyan levakarhatatlan?)
A fonálalga nem leveleken szokott nőni. A Cladophora kivételével nem is nagyon tudnak letapadni. A zöld szőr művésznevű nő egyedül leveleken a fonalas zöldalgákon belül, ez a növények szenvedésére utal, például sérülésre vagy tápanyaghiányra.
Az ecsetalga és az agancsalga nő még tipikusan a leveleken, nem keverted be a dolgot? Ezek szürkések vagy kékesek, véletlenül sem zöldek, mint a fonálalgák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!