Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Mi a véleményetek erről a...

YourDestiny kérdése:

Mi a véleményetek erről a fénycsőről?

Figyelt kérdés

Hailea Fresh Water, 7200 Kelvines daylight cső. Ennyit tudni róla:

[link]

Osram féle árkategória, viszont ehhez könnyebb lenne hozzájutnom. A színspektruma teljesen jónak tűnik, végül is ez a fontos, nem a gyártó neve. Szerintetek érdemes-e beruházni rá? Nem tudom, lehet-e valamilyen hátrányom az ilyen olcsó csövekből. Próbálta már valaki? Elég szimpatikusnak tűnik, de azért érdekelne a véleményetek.

2012. okt. 4. 19:44
 1/5 anonim ***** válasza:

A név csak egy dolog, ha a sera daylight brilliant-jára nem lenne rákarcolva a logo, egy 800 ft-os 860-as cső maradna belőle...

Az akvarisztikai csöveket is a nagy fénycső gyártók csinálják, de attól még saját néven is forgalmazzák olcsóbban.

A linkelt cső kb (vagy teljesen) ugyanaz, mint az Arcadia Freshwater, amiből egy T8-as 18 w-os 6.000 ft.

2012. okt. 4. 19:55
 2/5 A kérdező kommentje:

Vagyis ezzel arra céloztál, hogy nincs értelme drágábbat venni? Személy szerint én is így gondolom. Ha félreértettelek, akkor jelezd! :)

Kipróbálom, mit tud ez a cucc, már csak a társáról kell döntenem.

Véleményed szerint a Hailea Marine Blue-val nagyon durva lenne kombinálni édesvízhez? Ki szeretném emelni a sügerek színét, amennyire lehet. Jelenleg egy Aquastar van felettük, azon agyalok, a másik egy Sylvania legyen, vagy egy kék színű fénycső. Lehet, hogy megpróbálom a Marine Blue-val, nem egy egetverő az ára, ha nagyon nől alatta az alga, akkor jön a csere.

2012. okt. 4. 20:59
 3/5 Vaki75 válasza:
Üdv! Ha valóban 7200K színhőmérsékletű a fénye, akkor az már "a légy leesik tőle" kategória. Nem lett elírva és csak 2700K? Utóbbi lakásba való, amíg a 6-7ezresek inkább közvill. célra.
2012. okt. 5. 02:07
 4/5 anonim ***** válasza:

" nincs értelme drágábbat venni?"

Abszolút így gondolom.

A Blue az egyéni ízléstől is függ, én személy szerint biztos nem használnám.

Szerintem a halak színét jó környezettel, és minőségi étrenddel lehet növelni, a természetes színeiket látni pedig 5 sávos csövekkel lehet jobban.

Attól, hogy valami kék, nem színesebb, csak kékebb.

De ez csak egyéni vélemény.

2012. okt. 5. 04:28
 5/5 A kérdező kommentje:
Jól van írva, 7200, a 2700 Kelvin teljesen alkalmatlan lenne akvarisztikai célra. A színspektrumából ítélve normál daylight fénycső, nem kékes.
2012. okt. 5. 12:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!