Szerintetek ez megoldható?
Lesz egy 300l-es és egyy 200 literes akváriumom.A 300l-es Afrikai sügéres a másikba én ezt gondoltam:
15 vörös neon
10 baltahasú lezec
4-5 vitorlás amiből persze ha nagyok lesznek akkor a kiválasztódás után csak kettőt tartok meg.
Ezt egy Atman AT-3337-es szűrő és egy kisebb belső szűrő+levegőztető.
Ezek mellé mit raknátok?
Én a Gurámikra gondoltam de azt egy másik kérdésemban azt mondták hogy nem jók a többi mellé! :(
Én lezecek helyett inkább lazacokat raknék, mert azokat könnyebb beszerezni. :)
1-2 család apistogrammát, mondjuk kakadut, és agassiziit. (utóbbinak nem árt kicsit lágyabb víz, nem tudom, felétek milyen a csapvíz)
Neonokból is lehet hogy többet raknék.
Meg alulra, (mondjuk ha csak 1 család apisto. lesz) akkor lehetne rakni közepes testű (10-12 cm körüli) L-es harcsákat. Amilyet tudnak szerezni a boltokban, csak utána kell nézni, hogy tartható legyen csapvízben.
Ramirezit ne tarts!
Amúgy ha csak 15 v.neon lesz, esetleg vagy 10 császárlazaccal meglehetne még próbálkozni.
És akkor mehet a vitorláshal beltahasú meg a neon?
Sügérek helyett valami mást szeretnék mert abból pont ugyanakkr fogok indítani egy 300l-est!
Miért nem jó a gurámi?
Mellesleg ez a létszám pont megfelelő, max. egy-két algaevőt vegyél még, vagy helyettük néhány kisebb aljzatlekót. A baltahasú helyett személy szerint mást vennék, multkor láttam élőben kis törpe szivárványhalakat (neonkalász néven is ismeretesek), tök jópofák voltak. A színük is szép.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!