Van egy kb.30 literes akváriumom és szeretnék bettákat rakni bele. (1fiú-2/3 lány) Hogyan rendezzem be?
30 liter szerintem még egy bettának is kevés...szerintem inkább tegyél le a halakról és rakj bele pár szép csigát vagy rákot és sok növényt.
megjegyzés: neten utána olvastam mert engem is érdekel a téma és úgy kb 100 literre írnak 1 hímet és 2-3 nőstényt...
Mielőtt Bettát szeretnél, olvass utána mi a jó neki.
Kezdésnek:
- Tudományos név: Betta splendens
- Magyar név: Sziámi harcoshal
- Testhossz: 6-7 cm
- Medence: Minimum 50 literes
- Halnépesség: 75 literre 1 hím és 3-4 nőstény
- Dekoráció: Gyökerek és sok növény.
- Hőmérséklet: 24-28 °C
Akkor jól sejtettem:) Amúgy nekem 35l be van 1hím betta és egy harcsa sok növénnyel :)
Amúgy mi van ha pl. én beraknék 1-2 nőstényt a 35literes akváriumomba a hím mellé? Megölnék egymást? (nem tervezek ilyet csak érdekel)
Igen, nagy valószínűséggel kinyírnák egymást!
30 literbe inkább tényleg ne tegyél halat! De,ha mégis TALÁN-nagyon-nagyon-nagyon a határon beleférne egy hím. De nagyon sanszos,hogy nem fogja sokáig bírni, biztos lesz valami fertőzés, stb.. (és általában a nagy többség kinyírja az első halait) Ha berendezted , akkor a szűrőt bekapcsolva 2-3 hétig járatni kell az akváriumot! REMÉLEM VAN SZŰRŐD!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!