Az aranyhalnak hány fokos víz kell?
Maximum 22 fokos víz de ajánlott ezalatt tartani. Igen, a szűrőnek mindig mennie kell. Gondolom van már vagy három napos az akvárium, kezdő vagy és véletlenül sincs meg a 4 aranyhal/200 liter szabály...
Mekkora az akvárium, milyen fajta a szűrő, mennyi ideje megy, milyen gyakran cserélsz vizet, mivel etetsz?
Ha eleget tudnál, akkor nem kérdezted volna meg azt, hogy a szűrőnek állandóan kell-e mennie. Ez a legfontosabb és legalapvetőbb dolog. Ha éjszakára kihúzod, nincs biológiai szűrésed, sose alakul ki a megfelelő akváriumi környezet.
Ha az internet eleget mondott volna, akkor tudnád, hogy 30 liter alatt törvény tiltja gerinces állat tartását. De ha ezen átsiklottál, akkor lehet, hogy talán csak nem érdekel a halad egészsége, és teszel rá, mi a jó neki. Ésszel, ne lelkesen, mondá a segítőkész halazó, a falnak...
Mellesleg 25 fokig képes tolerálni az akvárium vizét, de 11-13 fokos vízben is megvan. Ettől függetlenül még az ammóniaszintet nullán kell tartani, ő is hal. Gondolom tudod miről beszélek, hiszen te eleget tudsz.
Kedves kérdező!
Azért fogadták így a kérdésedet az előttem válaszolók mert napi szinten visszatérő téma ez a gyakorin. Mellesleg mindig ugyan az a válasz rá. Ha barátod az internet akkor az "aranyhal" szót beírva a googleba kidobja a Wikipédiát ami részletesen választ ad a hőmérséklet kérdésedre.
A szűrő azért van, hogy menjen amíg be nem adja az unalmasat. Ha hangos vagy levegős vagy gyengébb olcsó termék. Én sem tudtam aludni a régi belső szűrőm mellett pláne ha porlasztott is de lecseréltem egy minőségi termékre és a mellett simán alszok. (Eheim Aquaball)
Legalább 100 literes akváriumra már most szüksége lenne, hogy szépen fejlődhessen hiába kicsik a halaid.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!