Szerintetek elférne 25 literbe 15-20 garnéla?
20garnéla 25literbe?:D Talán tenyészteni és fogyasztani akarod?:D
25literbe 1 sziámi harcos halat tegyél (azt is 30literbe kéne tenni) vagy maximum 4-5 neonhalat! de 20garnélát és még nano halakat is..:D nézelődjél neten és vegyél nagyobb akváriumot! van aholy 80ft/liter! az akárium:) szóval egy 50l es csak 4ezer !:)
én a helyedben csak növényeket és egy kisebb csapat nano halat vagy garnélát tennék bele :) neonhalat 80 centi akvárium hossz alatt nem tanácsos tartani.
én szerintem tele raknám vízigazzal és 1-2 nőstény+1hím guppit tennék bele, több fölösleges mert így is túl hamar elszaporodik 25 literben:S viszont ha nem veszed ki a nőstényeket ellésre, akkor természetes módon szelektálódik a szaporulat :) bár hozzá teszem, hogy erősen guppimániás ember vagyok :) főleg a szivárványos guppikat szeretem :)
én is amúgy most kezdek majd halazni, még csak infókat gyűjtök és terep felmérek:) de az 100%, hogy guppijaim lesznek :P 80-120liter körül gondolkodok...ez egyetemista bevétellel számolva (figyelembe véve, hogy melózni nem tudok elmenni) lesz vagy 2-3 hónap mire összejön :) de megéri, mert könnyebb lesz elvileg fenntartani...bár félek, hogy mennyire dobja majd meg a villanyszámlát, ami most se túl alacsony felénk :)
Lehet bele garnélákat tenni.
Nekem most van 1db törpegömbhal 20 literbe, de ő megenné a garnélákat, ő nem jó melléjük. Ő valahogy most tök jól elvan egyedül, pedig társas hal, csak nem lehet kapni neki párt itt a környéken, nem láttam mostanában. Nem fél tőlem, odajön nézeget, aranyos. Van benne neki néhány kisebb criptocoryne növény. Főleg élő tubifexxel etetem.
Egyébként szerintem a többi nanohalnak valamivel nagyobb az úszási igénye, 45 liternél kisebbe nem tenném őket, habár volt már hogy tettem, de nem sokáig, esetleg csak amíg felneveltem.
A törpegömbinek talán azért nem, és ez csak az én véleményem, mert ő másképp úszik, kb mint egy helikopter, hogy ő tud egyhelyben állni, tud hátrafelé menni, föl-le, viszont nem úszik egy hosszt olyan gyorsan, tehát szerintem neki elég a kisebb hely is. Az már kérdés hogy hány darab fér meg kis helyen együtt, hogy nem e idegesítik egymást ha sokan vannak összezárva. Szóval azt így most nem tudom.
Válassz valamilyen exotikus garnélát, akkor had szaporodjon!:)
Valamilyen bee, vagy CBS, CRS, ezek nagyon szépek és értékesek is. De amúgy bármilyen garnélát el lehet adni pillanatokon belül. Van piaca.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!