Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Ez jó akvárium lenne, ha...

Ez jó akvárium lenne, ha megcsináltatnám? (kép) Mit tarthatnék benne?

Figyelt kérdés

[link]

ezt most gyorsan lerajzoltam paintal! szerintem kivehező belőle, hogy milyet akarunk!

Feleségem nagyon akvarisztika rajongó és oda van a halakért! hónapok óta gyüjtök neki azakváriumra és holnap akarok menni az üvegeshez a részleteket megbeszélni!

a hálószobába szeretném az egyik sarokba! szerinted sok és szép halakat lehetne benne tartani?

2012. szept. 20. 18:54
 1/8 anonim ***** válasza:

Ez brutális víznyomás!!!

Iszonyatosan erősre kell építeni!

Azt pedig felejtsd el, hogy 160 cm-re le tudsz világítani annyira, hogy ott növényeket tudj tartani.

Nem véletlenül találták ki az akváriumok geometriáját olyanra, amilyen. Rengeteg hátránya van egy ilyennek.

Abba belegondoltál, hogy fogsz megcsinálni egy egyszerű aljzatporszívózást, vagy kihalászni egy halat, elültetni egy növényt stb...

160 cm-re hogy tudsz benyúlni, belefejelsz az akváriumba derékig?

2012. szept. 20. 19:01
 2/8 A kérdező kommentje:
pont ezért kérdeztem amielőtt megcsináltatnám :) akkor olyanhoz, mit szolnál hogy tegyük fel 2m hosszú 80cm magas és 50cm széles! azaz egy keskeny hosszú közepes magas akvárium"lebegő polcra" felszerelve! ez kivitelezhetőbb ?
2012. szept. 20. 19:05
 3/8 anonim ***** válasza:

80 cm-t se egyszerű átvilágítani, igazából 60 cm -es vízoszlop fölött érdemesebb hqi lámpákat használni. Ami erős, de nem olcsó.

Végül is a 80 cm erősen határeset, hát meg lehet próbálni T5-ös fénycsövekkel megoldani a világítást.

Ami még érdekes, hogy mi az a lebegő polc?

Amit írtál, méreteket, egy olyan akvárium bőven több mint 1 tonna, ha valami hagyományos természetes aljzat van benne, és tetőszerkezetben van a világítás, inkább a másfél tonnát karcolja!

Az már nem egy elhanyagolható tömeg, nem tudom mit takar ez a lebegtetés, egy ilyen medencének egy 40-es zártszelvényből hegesztett állványt is jól ki kell merevíteni, hogy ne deformálódjon.

2012. szept. 20. 19:18
 4/8 anonim ***** válasza:

Amúgy paludáriumban nem gondolkoztál?

Az első tervet nem lenne hülyeség egy palunak megcsinálni.

1/3-ig lenne vízzel, és addig üzemelne hagyományos akváriumként.

Úgy a víznyomás is kisebb lenne, nem kéne olyan erős szerkezet.

És a felétől felfelé meg lehetne csinálni olyanra, hogy elől, vagy oldalt nyitható ajtaja legyen.

A levegőben a fény sem nyelődik el annyira, így kisebb teljesítményű reflektorokkal is lehetnek növényeket tartani.

Nem sokan tartanak paludáriumot, viszonylag különleges, és ha jól kitapasztalod, hogy miket hogy lehet ültetni, nagyon szépre megcsinálható.

Halakat persze így nem tudnál olyan nagyokat belerakni, de egy még mindig több száz literrel gazdálkodhatnál, ami viszonylag még mindig sok teret enged.

[link]

[link]

[link]

2012. szept. 20. 19:31
 5/8 YourDestiny ***** válasza:
Nem, nem lesz jó. Én 60 cm-től nem csináltatnám magasabbra a fény miatt. Másodszor egy ilyen akvárium szűrése egy vagyon, már csak annak az ára az egeket veri. Továbbáa 1300 litert szanaszét kéne merevíteni.
2012. szept. 20. 19:57
 6/8 anonim ***** válasza:

Max olyan magas lehet az akvárium, amilyen hosszú a kezed, különben az életbe nem fogod tudni kitakarítani. És olyan helyre kell tenni, olyan magasságba, ahol könnyen hozzáférsz. A legideálisabb egy max 40cm magas akvárium, ami kb olyan magasan van, mint egy mosogató. Azt a legkönnyebb takarítani.

A neonok fénye is elég ratyi, szóval tényleg nem világítanak mélyebbre, mint 40 cm, de még a kompakt izzók sem. A növényeknek a fény csak úgy elég ha közel vannak hozzá. Sajnos.

2012. szept. 20. 20:35
 7/8 anonim ***** válasza:

Különben akartam én egyszer csináltatni akváriumot, de megkérdeztem az üvegestől az árakat és lehidaltam, szóval ez sokkal olcsóbb.

[link]

2012. szept. 21. 01:13
 8/8 Frontosa ***** válasza:

250*60*60-as lenne a jó. 60 centi is olyan magas, hogy nem egyszerű bele nyúlkálni, ráadásul teljesen felesleges a magasabb. Az akvárium hossza az elsődleges, a halak függőleges térigénye nem olyan nagy, inkább a hossza az elsődleges. Ez 900 literes, többszörösen merevített, olcsóbb mintha üvegesnél csináltatnád és a tartható halfajok 99%-ának tökéletes élettér.

[link]

Én is terveztem egy ilyet csak egy fél szobát elfoglalna, aminek finoman szólva a feleségem nem nagyon örült, főleg mikor megemlítettem, hogy a szűrők és/vagy szűrőakvárium is többszázezer forintos tétel. A súlya kb. másfél tonna (főleg ha van szűrőakvárium), azaz komoly asztalosmunka kell az állványhoz, állítható lábakkal. A vízcseréket már nem lehet manuálisan megoldani (vödrözés) stb, úgyhogy nem egy egyszerű feladat.

Üdv,

2012. szept. 21. 10:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!