Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » S. O. S. segitség! Tengervíz...

Toricsuy kérdése:

S. O. S. segitség! Tengervíz sűrűség?

Figyelt kérdés
a NANO tengeri aksimat most töltöttem fel, és vetem bele komplett beált vizet, de tettem hozá még ioncseréltet is csak ugy ugye higult a viz. a sósűrűség 1,02 Ez nem felel meg tudod 8szerintem) de menyi sót tegyek ha még + kb 2 liter vizet tettem bele? ami nem volt sós. a viz hője 28 c ezért asem tudom pontosan méri e a sűrűségmérő mert az 25 c mér pontosan. most még csak tengeri alga van benne, lesz neki valamijen baja? köszönöm a válaszokat!

2012. szept. 19. 18:16
 1/5 anonim ***** válasza:

Hát ha 1,02-n áll az jó. Kicsi ide-oda nem lesz gond.

De van a sűrűségmérődön egy zöld csík, annak a csíknak kell a vízszint magasságában lennie, még ha a számokat nem is nézed.

Ha az a zöld csík a víz alatt van, akkor tegyél bele mondjuk egy kanál sót, (minél több a só, annál jobban kilöki a vízből a mérőt).

De a sót ne csak beleöntsd, mert akkor leüllepszik a talajra. Hanem vegyél ki egy kis vizet egy tálba és ott keverd el, hogy ne maradjanak lebegő szemcsék, majd amikor feloldódott 10 perc mulva, akkor öntsd az akváriumba.

2012. szept. 19. 18:28
 2/5 A kérdező kommentje:

akor nem lesz semi baja az algának?

:)

2012. szept. 19. 18:29
 3/5 anonim ***** válasza:

nem valószínű

Azok bírják, még nálam szokott ennyit párologni a 18 literes is néha, hogy 2 literrel kevesebb víz van benne, akkor meg pl sűrűsödik a só, és utána csak szimpla ozmót öntögetek hozzá, ha észreveszem, hogy már nagyon lent van a vízszint.

Azt nem bírják csek ezek az algák, hogyha mondjuk csinálnál egy teljes vízcserét, pl volt mikor csináltam és akkor a fele kidöglött. Tehát jobb nekik ha csak max a víz felét cseréled le egyszerre, vagy a harmadát.. már amikor majd arra kerül a sor.

2012. szept. 19. 18:38
 4/5 A kérdező kommentje:
OKé!! Köszönöm a választ, mmegnyugodtam, majd teszek bele sót is !!! ezer köszi!! .)
2012. szept. 19. 18:39
 5/5 anonim ***** válasza:

1.024 - 1.026 közé kell beállítani!

Ha olyan mérőd van, ami 1.02-t tud csak mérni akkor vegyél egy rendeset, mert kb. olyan, mintha azt mondanád, hogy kb. 20-30 fok van...

Erre a Hable gyerekre meg ne hallgass, teljesen menthetetlenül hülye a témában és esze ágában sincs utánanézni bárminek is...

A sót pedig SOSE oldd fel kevesebb vízbe, mint amennyibe való, mert akkor kicsapódik belőle egy csomó minden.

Merre laksz? Legjobban járnál, ha besétálnál egy közeli, hozzáértő üzletbe kicsit informálódni, mert így csak szívni fogsz.

2012. szept. 20. 17:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!