110 literbe hány db izzófényű pontylazac, neonhal, vörös fantomlazac és fekete neonhal mehet?
Szerintem maximum 2 faj legyen benne 2x15db (ha ragaszkodsz a 30db-hoz de talán egy kicsit sok lesz bele). Jobban mutatnak, nagyobb a biztonságérzetük.
Ha rajtam múlna akkor maximum 10-15db vörös neonhalat vennék bele mert ők még így is nagyon látványosak.
bruttó 110 literből az aljzat, növények, díszletek után marad úgy kb 70 de max 80 liter durván számolva, mivel nem szokás csordultig tölteni az akváriumot azt is bele vettem a számításba.
1 halra kifejlett, felnőtt méretével számolva 1 liter vizet számolnak úgy általában...tovább gondolva a dolgot ha ezek közül a halfajták közül egyik se nőne felnőtt korára 2-2,5 centiméternél nagyobbra !éppen! el lennének...de ez nem így van, mivel az izzófényű pontylazac egészséges és persze kifejlett mérete több, mint !4! centiméter, hasonló méretű a fantomlazac is...kicsit számolgassunk:
10 izzófényű pontylazac=4cm*10=40cm=40 liter
10 vörös fantomlazac=4cm*10=40cm=40liter
hupsz máris 80 liternél járunk :) és a másik két fajtát nem is vettük még figyelembe :(
jó persze nem vagyok akvarista, igazából ma kezdtem el utána olvasgatni a dolognak, de ezt az 1halcenitre 1 liter dolgot megjegyeztem...előtte csak az 1 halcentire mért víztükör felület módszert ismertem:)
na szóval bőven elég ebből a kettőből mondjuk 8-8 darabot tartani szerintem, ezzel nem terhelődik túl a víz és mégis látványos lesz mert szép színes halacskákról van szó. szerintem rakj bele több növényt is, hogy még látványosabb legyen a halacskáid színe a zöld növények között :)
jah igen szerintem rakj bele olyan halat is ami az alsó vízrétegben él...azt hiszem fenéklakó halaknak nevezik őket vagy miknek...
bár lehet hülyeséget beszéltem az előző hozzászólásommal is...főleg mert keményen 5 órája olvasgatok csak a dologról :)
Hát elég nagy hülyeség, ugyanis egy 4 centiméteres halnak olyan 8 liter vizet kell számolni.
És a 112-es akváriumból ha te el tudsz 30-40 litert tüntetni díszekkel akkor szerintem a kisméretű dísztéglából raktál bele egy falat...
Az én 112-es aksimban kb 100 liter víz van, és dugig tele van növényekkel meg fákkal, bár mondjuk a tetejétől egy centire van a vízszint.
kedves 11:08as...ne írj már baromságot...112 literes akváriumba akkor kerül 100 liter víz ha semmi nincs benne csak víz és a halak.
lehet, hogy csak 1 napja olvasgatok a témában, de azért a szemmértékem még sose csalt meg. maximum 75 liter víz kerül egy 110 literes akváriumba, ha van benne aljzat, növények és dekoráció...
a 110 literes akváriumot nem töltjük csordultig, alapban se pontosan annyi, vegyük nettó 105 liternek, ahogy YourDestiny is írta, levonjuk, hogy nem töltjük tele=105-15 liter durván saccolva amit kihagyunk pár centis holtsáv=90 liter
a nagyjából 15 kiló aljazatot a könnyebbség kedvéért számoljuk 15 liternek, plusz kb 5 litert vegyünk a dekornak, technikának és a növényeknek=90-15-5=70liter
szóval te vagy nagyon rosszul használod a szemmértéked, vagy egy szinte üres akváriumod van :)
és a kedvedért külön leírom ismét, hogy én az általánosan használt 1 halcentire 1 literes képlettel számoltam :) jó tény, hogy !nagyobb! halak esetén az egy halcentire 2 literes képlet ideálisabb de amennyire sikerült utána néznem a válaszom előtt 4 centis halnál még megfelel az 1 halcentire 1 litert számoló képlet is.
bár elismerem, hogy ha fenéklakó halat is szeretne beletenni a tulaj, akkor 2-2 halacskával kevesebbet kell számolni a két halfajtából és ezt tényleg elfelejtettem a kiegészítő válaszomban leírni, amiért bocsánatot is kérek a kérdezőtől :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!