12l-es akváriumba tartott sziámi harcoshalnak a vizét milyen időközönként kell takarítani?
Hogy kell takarítani? szűrő kell neki?
3 állatkereskedésbe voltam mindenhol azt mondták, h nem kell neki szűrő és h 4-6l be lehet tartani! én 12l vettem neki!
30 liter kell neki, MINIMUM. Ekkora helyen még szűrővel is hamar meg fog dögleni, csak szenvedés a sorsa.
Szűrő nélkül semmilyen halat nem lehet tartani, kész röhej, az akvarisztika szégyene, hogy valaki ilyet állít. Bár igaz, az eladók nagy része minden, csak nem akvariszikához értő ember.
Nekem eddig 2 bettám volt, az első 1,5 évig élt, 10 literes akváriumban tartottam, nem volt semmi(fűtő, szűrő, levegőztető) csak szárított tápot adtam neki, műnövénye volt, és kavicsa. Ez a halfajta nem kényes az ilyen dolgokra! Állítólag 2 évig élnek! az enyém ilyen körülmények között is bírta 1,5 évig(+az állatkereskedésben töltött idő) a kereskedésben 0,5 literes "akváriumban" tartották!!!
a jelenlegi halam 18 literes akváriumban van. Neki sincs semmi szűrő, ilyenek.. ő is száraz haltápot kap, és jelenleg nincs az akváriumban növény. színes kavicsa van.
A 30 literes törvény arra való, hogy ha pl 10 halad van, akkor ne tartsd 8 literesben.....de egy bettára nem kell 30 liter... senki nem fog odamenni hozzád, és lemérni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!