Megöregedtek a guppijaink, kissé meggörbült a hátuk, lassúbb a múzgásuk, így már nem képesek szaporodásra a fiatal nőstényeinkkel?
Tökéletesen táplálkoznak a halaink, és jó a vízminőség. Érdekes, hogy csak a régiek lettek ilyenek, pont azok amiket egy időben vettünk még az első "eresztésebn"...ezért gondoltam hogy megöregedtek.
Nem tervezem szaporítani a halainkat, csak érdekelt, hoyg ha esetleg akarnának, akkor tudnak-e...
Olyat még nem láttam, hogy valaki azt mondta volna, hogy nem tökéletesen táplálkoznak a halai és rossz lenne a vízminőség. Szóval konkrétumok nélkül ez az állítás még nem mond eleget.
Azaz kéne több infó: milyen típusú és márkájú kaját kapnak a halak, mennyi a vízkeménység, milyen gyakran cserélsz vizet, és milyen szűrés van mekkora akváriumban, mennyi halra? A gerincferdülésnek oka van, és ez nem az öregség.
Oké rendben, köszönöm.
Műszaki és kémiai adatokkal nem szolgálhatok, met ahoz a frjem ért. :D Én leginkább az etetés és takarítás részével foglalatoskodom.
165 l-es akváriumunk van, sok növénnyel, aprókavicsos aljzattal. Guppik, mollyk,dániók, tetrák, neonhalak és 3db xifo vannak benne.
nem sokat mondtál ezzel..
miből mennyi? hetente hány % vizet cserélsz le??
165 literesbe már bőven külső szűrő kellene!!
Angolkór
Ezt a betegséget a kalcium, a foszfor, illetve a D-vitamin hiány váltja ki; külön-külön vagy együttesen. Szokásos tünetei a ferde gerinc és a hal testének elgörbülése, bár a szerencsétlen púpos tovább élhet, sőt még szaporodhat is. Ez nem egy kellemes látvány az akváriumban élő halak között. A megfelelő világítás megakadályozhatja a D-vitamin hiányt; az aktív sugarak befolyásolják a hal bőrében található ergoszterolt és D-vitaminná változtatják, vagyis sugárkezelté teszik. Van olyan eset, hogy az egész akvárium tele van hajlott gerincű halakkal, de ez a betegség általában csak néhány halat érint.
Nem létezik rá kezelés; megelőzés kérdése az egész, amely elsődlegesen a megfelelő táplálékkal való etetésből áll.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!