Ajánlanátok nekem halakat és növényeket?
112 literes,ha jól számoltam!
Én a helyedben sügéreket tartanék, azoknak nem kell növény, csak kvarchomok. De a halakról nem tudok sokat, sügereket sajnos nem tartok.
Akkor még rakhatsz bele neonhalat olyan 10-12 db-ot, és garnélákat, meg kisebb csapathalat...
De nagyon sok variáció lehet. Inkább írj meg 1-2 olyan halfajt ami tetszik, azokat ki tudnánk egészíteni! :)
www.diszhal.info
Szia!
Hát találtam pár halat ami tetszik leírom őket aztán hátha ebből sikerül összehozni valamit! :)
-gyöngygurámi
-tűzgurámi
-Zebradánió (Ebből találtam iylen zöld színűt az nagyon szép! )
-Zöldsávos törperazbóra
-Királylazac
-kuli-kuli
-Zöld pontylazac
-Sepregető Garnéla
-Werneri kalászhal( Talán ha a többi olyan ami nem csipkedi meg akkor beférne? )
-Betta nagyon tetszik de esélytelen szerintem hogy békésen meglegyen a többi hallal ahogyan olvasgattam.
-Algaevő halból pedig 2 darab van ami megtetszett nagyon:törpe szívóharcsa és az Algázó géb.
Köszönöm szépen! :)
5 baltahasú lazac víz tetején vannak csak
10 vörös neon középtájt úsznak
6-7 kuli-kuli ajzatra..
vagy
5-7 kuli
10 neon
1 betta
1 betta ( egyéniéségtől függ h bántani fogja e a neonokat lehet szerencséd lesz..) de őt útolsónak tedd az aksiba... mert akk kiszolgáltatva fogja érezni magát... ha ő van először bent akkor meg rajoskodik azt hiszi övé a világ XD
vagy 5-7 kuli
10 vöri neon
4 darab mézgurámi 2 hím 2 nőstény
A betták temperamentuma egyedenként nagyon eltérő lehet, nem mind vérfürdőzik. 112 literben van reális esélyed más halakkal tartani, de vigyázni kell, mert őt is megcsipkedhetik.
Gurámik dettó, a tapogatóikat csipkedhetik, viszont területvédők és a hímek rosszul tűrik egymást. Gyöngygurámit nem biztos, hogy érdemes 112literesbe rakni. A tűzgurámik a törpe gurámik színvariációi, ők elég kiszámíthatatlanok és erősen védik a területüket. A mézgurámik nyugisabbak, jobbak társas akváriumba. Csak úgy, mint a bettákat őket is utolsónak érdemes berakni az akváriumba.
5-7 kuli
10 Hengeli razbóra (alterantíva: ékfoltos razbóra, de ők nagyobbak)
1 hím + 2 nőstény mézgurámi
vagy ugyanez csak bettával. De vele, azért nem árt ha van B terv.
A dániók csipkedősek úgyhogy őket betta, gurámi mellé ne.
Az algázó nem létfontosságú az akváriumba, általában egy-két fajta algát esznek, azokat meg ki lehet kúrálni máshogy is. Otok jófejek, viszont csapatban érzik jól magukat, érzékenyek, úgyhogy csak beállt akváriumba érdemes őket rakni és nem lelkesednek a műkajáért. (Szerencsére a cukkinit és a spenótot szeretik.)
A növény az világítástól, felszereléstől, talajtól függ. Tipp: gurámik, betták szeretik az úszónövényeket.
Növényeket akkor tudunk ajánlani, ha elárulod a világításod erősségét. Gyári szett?
A halak száma pedig függ a szűréstől. Belső szűrővel kb. 60-70 literhez kell telepíteni a halakat, külsővel jó lehet a többiek által felsorolt létszám.
Ez hülyeség mért kellene 60-70 literhez??
Vannak 800l/h-s szürők, bőven megfelelnek egy 112 literes aksiba..!
Nekem is 112 literes van, rendesen szűr minden, 3 hetente havonta mosom át a szivacsot..!
Köszönöm mindenkinek!
A lámpa egy gyári 2*18 wattos lesz. A szűrő pedig 1000liter/ óra külső szűrő, Aquanova.
Sügerekből milyen fajták jöhetnének szóba? mert ahogy tudom abból se mindnek felel meg a 112 liter. Na meg ha Sügeres akváriumom lesz akkor a növényeket el is felejthetem? Mert szerettem volna ilyen "gyepet" is csinálni bele :)
A legtöbb sügérnek kicsi ez a hely. A gyepet két okból is elfelejtheted. Az egyik a világítás, a másik a sügér. Aponogetifoliát és anubiasokat viszont tehetsz az akváriumba, azokat nem darabolják fel.
Ha több sügeret szeretnél tartani, akkor törpesügerekben gondolkozz. Viszonlag nagyobb testű sügérek közül mindössze egy párnak elég a 112 liter, ilyen például a brichardi vagy talán a callainos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!