Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » 6,6 literes akváriumban...

6,6 literes akváriumban milyen hal és mennyi hal tartható?

Figyelt kérdés

Ilyen akváriumról beszélek: [link]

Sajnos nagyobbról nem lehet szó, mert akkor nem fér el az asztalon, és nem tudom máshova tenni, mivel elég kicsi a terem a zeneiskolában, ahol tanítok. Ennek viszont pont olyan alakja van, ami elférne.

2012. szept. 1. 19:36
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

Egyébként azért kérdeztem, mert még sosem volt halam, és fogalmam sincs, hogy mekkora akváriumba mennyi hal fér, és hát én is olvastam a leírást.

Más kérdés: egy 30 literesbe milyen halat rakjak? Olyat szeretnék, amivel nincs nagy meló, hiszen sok időm nem lesz velük foglalkozni. És ami a legtovább bírja. :)

2012. szept. 1. 21:29
 12/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Ezek a méretek sokkal szimpatikusabbak. Az első kifejezetten tetszik. :)
2012. szept. 1. 21:31
 13/24 anonim ***** válasza:

Vagy külön.külön is megveheted, ragasztatsz egy akváriumot 30×30-as alappal, 35-ös magassággal 4-es üvegből:

[link]

Vágatsz rá egy üvegtetőt olyan méretben, hogy elférjen ez:

[link] 11 Wattos

Meg kell egy ilyen:

[link]

Egy zacskó ilyen:

[link]

Plusz pár kő, vagy fa, meg növény, hal.

2012. szept. 1. 21:48
 14/24 anonim ***** válasza:

Halak:

1 db hím betta

[link]

vagy 6-7 db amanda lazac

[link]

vagy 6-7 db kizárólag hím endler guppi

[link]

vagy 4-5 db szintén kizárólag hím szivárványos guppi

[link]

2012. szept. 1. 21:57
 15/24 anonim ***** válasza:

Növények

[link]

[link]

[link]

Néhány kicsivel nagyobb, viszonylag könnyen tartható:

[link]

2012. szept. 1. 22:05
 16/24 anonim ***** válasza:

Ja, és a bettához kell egy 25 w-os fűtő.

A guppikhoz nem föltétlenül kell.

2012. szept. 1. 22:12
 17/24 A kérdező kommentje:
Ahhoz az akváriumhoz (30 literes), amit kinéztem magamnak, 20W-os fűtő van. Az elég egy bettának, vagy akkor inkább legyenek guppik? Vagy esetleg neonhal?
2012. szept. 1. 22:20
 18/24 anonim ***** válasza:
Neonhalnak 30 liter vészesen kicsi, ők inkább 80 literesbe valók.
2012. szept. 1. 22:26
 19/24 anonim ***** válasza:

Neonhal semmiféleképpen!!!

Hogy elég e a 20 W, az a helyiség hőmérsékletétől függ.

Egy bettának 27 fok körüli víznek kell lenni.

Néztem ezt a fűtőt, igazából az a bajom vele, hogy szerintem ez nem automata, és nem szabályozható.

Egyszerűen bedugod, és fűt, ha kell, ha nem. Túlfűteni nemigen tud, annál 30 liternek nagyobb a hőleadása.

Viszont a külső hőmérséklettől függően ingadozhat a hőmérséklet, ami egyáltalán nem szerencsés dolog.

Ha bettát akarsz, mindenképpen javaslom, hogy automata (hőfokszabályzós) fűtőt vegyél ehelyett, ezt meg talán el tudod valahol adni.

Ha marad ez a fűtő, akkor szerintem jobban járnál endler- vagy sima szivárványos guppikkal.

2012. szept. 1. 22:33
 20/24 A kérdező kommentje:

Oké, akkor neonhalak repülnek, marad vagy a guppi, vagy pedig a betta (majd a gyerekek választanak, mit akarnak).

És szerintem veszek majd egy fűtőt, aztán a másikkal meg valamit csinálok. Ezek közül melyiket ajánljátok?

[link]

2012. szept. 1. 22:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!