Volt két Betta ( Sziámi Harcoshal ) halam és mindkettő Halpenész betegségben pusztult el, pedig használok malachit zöldet, klórtalanitót es sót is. Miért betegednek meg olyan könnyen?
Ez érdekes, én úgy tudtam a betták is olyanok mint a guppik.. a pocsolyában is megélnek.. Nekem régen volt pár bettám és nem volt semmi bajuk.. csak egymást ölték meg.. ( a lány kinyírta a fiút..:S pedig ez elvileg fordítva kellett volna lennie..)
Amúgy igaza van az elöttem szólónak.:)
Fertőtlenítsd le a szűrőt meg a többi berendezést, akváriumot is, utána tedd vissza a halat,( lehet a régiek miatt lettek betegek az újak) és ne cserélgesd sűrűn benne a vizet!! Én is havonta szoktam kb..
Köszönöm a válaszokat :)
Lehet hogy tényleg a malachit zöld gyengitette le őket, mert az egyik Bettát ahonnan vettem kb. 4 honapot élt gond nélkül és nálam kb. egy hónap alatt megbetegedett. ( az előző gazda nem használt szereket ) Többet nem rakok malachit zöldet csak ha szükséges és remélem nem lessz több áldozat.
Szeretem a Bettákat, aranyos halak és remélem a túlélő meggyógyul és hosszú élete lessz nálam. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!