Van egy Bettám és olyan egyedül van, szeretnék venni mellé vmilyen halat. Tudom h ő harcos hal, de mindenféleképpen szeretnék mellé venni vmit milyen hal lenne a jó?
Figyelt kérdés
2009. júl. 26. 21:11
1/11 anonim válasza:
Gondolom hím betta. Vegyél mellé 2-3 nőstényt.
1 nem elég, úgy biztos bántani fogják egymást!
De a haladat biztos nem zavarja anyira az egyedüllét, szóval annyira nem létszükséglet neki egy-két másik hal.
2/11 anonim válasza:
A betta hím csak a másik betta hímmel vív. Halottam én is sok rémtörténetet, de nem tapasztaltam agressziót bettánál.
Olyat társakat érdemes mellé venni, melyek szintén kedvelik a melegebb vízet.
3/11 anonim válasza:
Nekem is mindig volt egy hí bettám,mellette:guppi,platti,dánió,aranyhal,neonhal stb.amúgy nem harcoskodik más halakkal,csak a saját hím fajtájával.nálam egyik sem bántotta a többi halat,sőt egy vitorlásom pont a hím betta farkát csipkedte szét annyira,hogy szegény belepusztult :(
4/11 A kérdező kommentje:
Nekem is ez már eszembejutott de, a nőstény betta olyan semmilyen.ha veszek kisebb halakat akkor azokat bántja?
2009. júl. 26. 21:20
5/11 A kérdező kommentje:
Wááó értem köszönöm a válaszokat =D
2009. júl. 26. 21:21
6/11 anonim válasza:
a betta ritkan a nostenyeket is bantja, ezert nem erdemes betaval tarsitani. Tudom mert nagy beta rajongo es tarto vagyok. Szinte minden hallal tarsithato, amelyek azonos korulmenyek kozott tarthatoak. Meleg es tiszta viz, elo eleseg idealis. Tarsitsad nyugodtan .
7/11 anonim válasza:
Én tapasztalatból beszélek, légyszi hallgass meg. Ha egyszer már egyedül tartottál egy bettát, utána akármilyen halat teszel mellé, bántani fogja. Kezdőként én is ezt csináltam. Kaptam egy bettát. Gondoltam (ahogy te is), hogy unatkozik szegény. Vettem 1 guppit. Kb. 2 perce tettem be hozzá, akkor semmit nem reagált rá, és 1 perc múlva visszamentem, a guppi a parkettán hevert letépett farokúszóval. Kiugrott. Ha rögtön beteszed a többi hal közé, miután megvetted, akkor nem bántja a többieket, de ha egyedül volt egy darabig, akkor ne számíts semmi jóra. Úgy is próbáltam, hogy a bettát raktam be a nagy aksiba a többi hal közé, és akkor is támadta az összes halat. Nagyot, kicsit, mindegy neki. Azóta egyedül tartom 2 éve, és teljesen jól van, sohasem volt beteg, vagy ilyesmi. Jól gondold meg, hogy veszel-e mellé másikat, és megkockáztatod-e hogy megölje.
8/11 anonim válasza:
Amit irt az elottem iro az igaz. Ha viszont a tars halat, ami semmikepp nem beta szoktatva ereszted be.mondjuk4/5napig elvalasztod tole, ha van lehetoseged, akkor nem lesz gond. De a betak nagyon jol elvannak egyedul. Ezt garantalom.
9/11 anonim válasza:
Egyetértek azzal,aki azt mondja ne vegyél mellé bettát,Amugy a kérdésre csak akor tudunk válaszolni,ha elmondod,hány literes az aksi és milyen felszereltségű.Amugy én is vettem a bettám mellé nőstényt,elmentem a boltba,azt mondta az eladó ,vegyek 2-t hogy ne csak egyiket zaklassa,hanem megoszlik a "vinzalma" a 2 közt.Igy is tettem,vettem 2nőstényt.Az egyik nőstény elkezdte bántani a hímet,kettétépte az úszóját,stb.A másik nyugodt volt(a nősény),2é vettem őket,1bettalány egy 10 lityósba a másik és a hím,maradt a 54literben.Erre a hím kezdte bántani a nyugost nőstényt,tehát behettem egy 15 literes aksit,felszerelhettem,kettéoszthattam,most a 2é osztott aksiba van a 2nőstény a hím meg a 54literben,viszont a többi hallal kijön;vörös neon fekete neon ékfoltosrazbóra,páncélosharcsa,meg garnéla,tehát ha van levegőztetőd akkor,ha van egy olyan 30literes aksid,akkot ugy 5neonhalat vehetsz mellé,ha nagyon erölteted ezt a társ kérdést,amugy meg a helyedbe betennék neki társnak,ha már enyie erölteted,egy almacsigát.
10/11 anonim válasza:
Basszus nekem van kettő bettám egy fiú meg egy lány,vettem melléjük 3 neont,hát pár óra leforgása alatt,közösen összefogtak és kinyírták őket! Ez az este óta ez a két betta neve:Bonnie és Clyde
Sztem neon egyáltalán nem jó betta mellé!!!
Bármilyen labirintkopoltyús hallal társítható!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!