Ezek a díszhalak tényleg tarthatóak együtt?
Sera programmal állítottam össze ezt a hallistát egy 112 literes akváriumba. A program azt mondja hogy ez így megfelelő. Azért kíváncsi lennék a ti véleményetekre is! :)
A lista:
Cseresznyegarnéla - 5 db
Neonhal - 10 db
Törpe Gurámi - 4 db
Sziámi harcoshal - 1 db
Kakadu törpesügér - 1 db
Párduccsík - 3 db
Gyöngygurámi - 4 db
Algaevő - 5 db
Vitorláshal - 5 db
Köszönöm!
Úhhuhú :D Dehogy, ez durva gyilkolás lenne. Nem is tudtam, hogy ennyire ostoba az a program.
Inkább tapasztalt akvaristáktól kérj segítséget (akár tőlünk), ne hallgass egy buta programra, egy eladóra meg pláne ne!
NEM! NEM LEHET!
Törpe gurámiból, csak 1 párt, vagy max. 1 hímet, 2 nőstényt!
Gyöngygurámi: abból max. egy párt!
Algaevő ? Az törpe szívóharcsa jó!
Vitorláshal: egy pár MINIMUM 150 literbe való, azt felejtsd el!
Szerintem rakj bele:
-Cseresznyegarnit
-20 neonhalat
-Algaevőt ( amit mondtam )
-Egy törpe gurámi párt!
A fentiekben sok kölünböző hőmérsékletet szeret, és ezért kiütik egymást!
Valamint a ragadozó halat megzabálják a garnikat! Még az is lehet, hogy a törpe gurámi is megeszi őket, bár nálam jól elvannak!
Csak úgy példaként közben egy életképes összeállítás:
Vörösneon 10 db
Mézgurámi 4 db (a törpegurámi eléggé agresszív)
Sziámi harcoshal 1 db
Algaevő 1 db
Páncélos harcsa 6 db
A garnéláknak még a talajraérkezés előtt végük lenne. A gyöngygurámiknak kicsi ez a hely, bár ha csak neonokkal lennének, úgy elmegy.
Algaevőből 5 db maximum törpe szívóharcsából lehet, anciból a 2 is sok. A legnagyobb vicc a vitorláshal, 300 literre mehet 6 db (5-öt egyáltalán nem tartunk, párválasztóak). Kakadu törpesügérből is vicc az 1 darab, főleg ilyen társításban. Tehát nagyon gáz a lista.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!