MIyen fénycsövet használjak?
200 literes 2 fénycsöves milyet vegyek a boltunkban csak sera található meg tehát milyen legyen elöl-hátul innen fofom venni:
30 W-os, 90 cm-esek kellenek.
Az egyik szerintem mindenképpen egy sima daylight brilliant legyen.
A másik lehet egy növényes plant color, ha sok növényed lesz. Lilás/rózsaszínes fényű.
Vagy egy tropic sun , ennek szép meleg fehér, kicsit sárgás/zöldes tónusa van, jó a színvisszaadása, a növényeknek se rossz.
Vagy blue sky, ez ridegebb, hidegfehér fényű, egy gondolatnyit kékesebb tónusú fényt ad.
Nézd meg, hogy tetszik jobban. Daylight és kékesfehér fénycső esetén a daylight csövet szokták előre tenni, de a te esetedben mehet a sárgás is, csak én nem szeretem a sárgás fényt adó csöveket.
Miért ragaszkodsz ehhez a bolthoz? Bármelyik webshop-ban kapsz jobbat olcsóbban, ugyanis a Sera csövei viszonylag drágák is. De legalább lenne oka...
Nézd meg hogy tetszik jobban.
A tropic sun a szera egyetlen 5 sávos csöve, 98%-os a cri-je (színvisszaadási index).
A daylight egy egyszerű 3 sávos cső, 83%-os színvisszaadással.
Színében semleges, a tropic sun meg színre is sokkal szebb.
De a késées színek nem rosszak a halak mert az nekem jobban tetszik!
És fehéres-kékesből van sera?
Mert nekem jó tapasztalataim vannak vele!
És akkor van fehéres mert úgy mint YourDestiny én sem szeretem a sárgásat!
Hagen life glo, és hagen aqua glo. vagy
Philips 965 és sylvania aquastar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!