Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Gömbakvárium világítás?...

Gömbakvárium világítás? (többi lent)

Figyelt kérdés

Már régóta áll egy 15 l-es gömbakvárium a szekrényemben, de most szeretném megcsinálni egy kis vizi kertnek tele szép növényekkel. Csak az a gond hogy azoknak kell a világítás is és azt nem tudom hogy lehetne megoldani. Valami tetőt kéne az akváriumra eszkábálni vagy akármi.

Megoldani megtudom, csak elképzelés kéne. :)

Mindenféle kreatív vagy őrült ötletet várok! :D

2012. aug. 22. 08:40
 1/8 anonim ***** válasza:

Elég sok olyan növény van, ami kinő az akváriumból, és az úgy elég szép és érdekes, én nem raknék rá tetőt.

Inkább valami ilyen csíptetőset használnék:

[link]

Hogy kör alakú peremhez hogy lehet rögzíteni azt nem tudom, de biztos nem lehet bonyolult valami megoldást találni.

2012. aug. 22. 08:53
 2/8 anonim ***** válasza:
...esetleg egy kis csík lapos üveget odaragasztol 2 pötty szilikonnak az aksi széléhez, és arra már biztos rögzíthető a lámpa.
2012. aug. 22. 08:56
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, erre a csíptetős lámpára én is gondoltam csak az a baj hogy annyira sokat nem tudok rászánni, hogy csak a lámpa min. 10.000, ezért kéne valami házi megoldás. :)
2012. aug. 22. 09:13
 4/8 bamboochatheone ***** válasza:
Lógass fel egy kompakt izzót felé aminek a foncsora egy agyagcserép legyen. Egész jó megoldás. Ha ezüst festékkel befested a belsejét akkor még jobb lesz.
2012. aug. 22. 09:53
 5/8 anonim ***** válasza:

Maga az lámatest elég drága, úgy hogy ha ennél olcsóbb megoldás kell, azt házilag kell összebarkácsolni.

Olyanra, mint a linkelt lámpa, tehát egy foglalat, bele egy 15 W körüli 6500 Kelvines kompakt izzó, fölé valami fényterelő.

Lehet az egy kerek műanyag virágcserép alátét is. Csak kell rá szerelni 3 lábat, hogy megálljon az aksi szélén, ne lógjon bele a vízbe az izzó.

2012. aug. 22. 10:18
 6/8 anonim ***** válasza:

Ha beteszed polcos szekrénybe az akváriumot, úgy könnyű, a felette lévő polc aljára csavarozol egy kerámia foglalatot, kompakt izzóval és kész.

Pl itt a jobb alsó akváriumot nem csak az az egy lámpa világította, hanem a szekrénybe is volt egy égő is pluszban baloldalt.

A felső akváriumnál pedig a szekrény tetejét úgy csináltam meg, hogy az felnyitható volt (levehető) és alulról ott 2db neon volt rajta a fa polcon.

Aztán hogy a lámpák ne világítsanak a szemembe, egy széles csík fekete fotokarton lapot tettem a szekrény élére, felülre is, meg alulra is.

[link]

------------

De azt is lehet, hogy a falra fellógatsz egy izzót. Pl veszel egy Fa polctartót, a tetejébe fúrsz egy lukat és ott vezeted át a drótot.

[link]

2012. aug. 22. 14:05
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm az ötleteket!:)

Esetleg még arra gondoltam hogy berakom egy polcra az akváriumot, és felé ragasztok egy elemes spotlámpát. Csak nem tudom hogy mennyire tartósak. És egy 21 W-os már elég?

[link]

Ere gondolok.

2012. aug. 22. 14:16
 8/8 anonim ***** válasza:

Jó néz ki, de ha az napi 8 órában megy, hamar lemerül az elem, és gyenge is a fénye, szerintem ne ledet vegyél.

még ha egy ilyen kör búrás lámpát veszel, ezek olcsók:

[link]

De én ennek levenném a búráját, úgy kicsit hatékonyabban világítana szerintem, persze úgy meg nem szép.

Aztán fene tudja. Lehet hogy jó lenne búrával is. A növényeket figyelni kell hogy mit szólnak hozzá.

2012. aug. 22. 16:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!