Mennyire tartós az akvárium ragasztása? Nem saját ragasztású akváriumokra gondolok hanem olyanra amit szakember ragaszt össze.
Volt egy 25 éves akváriumom, amit örököltem. Kicsit csöpögött a sarkánál, megragasztottam kis részen és utána évekig használtam.
De egyszer panaszkodott a boltos, hogy a ragasztás mentén fehér foltos lett némelyik akváriuma 2 év után, befolyt a víz a ragasztás és az üveg közé. Azokból volt neki több és az egyik szét is esett. Üvegessel csináltatta, de gőze nem volt, hogy mivel ragasztották.
Pedig ha sima FBS-el ragasztják az időtálló.
Azt mondják, hogy a tengeri akváriumokat feketével kell ragasztani, mert a sós víz szétmarja az átlátszó FBS-t, de ehhez képest pl nekem van egy 200 literesem, amit tengerire alakítottam át. Persze hogy nem tudom mivel van ragasztva, mert használtan vettem, de azt csináltam, hogy belülről körbenyomtam FBS-el egy vékony csíkban, azért hogy tutira ne tudjon a ragasztás közelébe se folyni a víz vagy az alga, így biztos hogy tartósabb.
Ha gond lenne vele, azt úgy is látnám, mert akkor foltos lenne a ragasztás alatt. De nem foltos, tehát nem fog szétesni :)
Nagyon tartós.
Ha jól van megragasztva, nem kell újra ragasztani.
Mire tönkremenne a ragasztás, (több évtized) addigra az üveg is összekarcolódik, leamortizálódik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!