Tetra EX 1200 szűrőtöltetek cseréje: mit, mire és mennyit?
Egy korábbi kérdésben ( http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__halak-akvarisztika__3.. sikerült kiválasztani a megfelelő külső szűrőt egy Tetra Ex 1200-as formájában a 180 literes aksimhoz. Most már csak a gyári szűrőtöltetek cseréje van hátra. A hozzá adott kerámiagyűrűket sokan szidják, annak a helyére siporaxot tervezek venni. Az aktívszén szintén megy, a biolabdáknak mi legyen a sorsa?
A szivacsok gondolom megfelelnek a célnak.
Valószínűleg Platypus nem arra gondolt, hogy alulra tenné be egy ülepítős rendszerű szűrőbe. A biolabdákat max. az ülepítő részbe szokták felhasználni, de ha alul marad a gyári kerámia, felesleges. Nekem kvarchomok van a sügereknél, abból könnyen szív a szűrő, plusz ami leülepszik, én kidobtam a szűrőből. Egy kis érdekesség, hogy miért:
A Sera Siporax baktériumok által felhasznált felülete más szűrőanyagokhoz képest:
-sera biopur forte 0,6-szeres
-szén 15-szörös
-kerámia 34-szeres
-agyagolyó 78-szoros
-biológiai szűrőszivacs 108-szoros
-biolabda 770-szeres
Ennyit ér a bioball :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!