Mi a különbség a külső és a belső szűrő között? Mit tud a külső, amit mondjuk egy ugyanakkora belső nem? (Azon kívül, hogy nem kell annyit pucolni)
Meg lehet oldani, csak több helyet foglal el az akváriumból.
A külső szűrő meg kívül van, így nem hogy elfoglalja a helyet, hanem (mivel abban is van víz) így az még pluszban hozzáadódik a víztömeghez.
Láttam én már 1000 liter fölötti sügeres akváriumot is évek óta hibátlanul üzemelni, és csak belső szűrők voltak benne, csak az egész háttér mögött végig sorban szűrők voltak.
Akkor már egyszerűbb egy power headdal csinálni egy matten szűrőt.
Konkrétan nem tudom, melyik lehet ez a belső szűrő, jó lenne egy link, mert én nem ismerek serából 900 l/h-s belső szűrőt.
De általánosságban elmondható, hogy a sera fényévekre van a minőségi szűrőktől, nevetséges szűrőtérfogattal rendelkeznek, így valószínűleg nem tudnának megszűrni egy átlagosan leterhelt 280 literes akváriumot.
Ahogy a sera belső szűrőket ismerem, 4 db is elkelne belőlük.
A külső csak annyiból jó, hogy van egy nagy tartálya amit telepakolhatsz szűrőanyagokkal.
Pl ha te belülre beraksz egy vödröt, vagy egy nagy henger alakú tartályt. Az alsó részén körbe kifurkálod, majd megpakolod siporax kerámiahengerrel, felülre pedig raksz egy vízpumpát és egy nagyobb lukat fúrsz a pumpának, hogy ott fújjon kifele bele az akváriumba, az ugyanazt a funkciót látná el, mint a külső szűrő, csak sok helyet foglalna, és elég ronda lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!