Mivel kell etetni egy törpe harcsát? (engem lenyűgöznek a tavi halak)
Én is terveztem egyszer, hogy tartok törpeharcsát, de azt olvastam róluk, hogy nagyon koszosak (sokat piszkítanak, gyors az anyagcseréjük) ezért maradtam a csapósügérnél, az valami haláli volt :) jó is nézett ki és elég agresszív is tudott lenni, volt mikor etetés közben megharapott :) Tartottam még naphalat is, de azt megbántam, borzasztó domináns hal, minden más halat elnyom. Ami még nekem nagyon bejött, az a kövi-rák, vicces, ahogy az akvárium alján mászkál, és még hasznos is, meg feltakarít mindent ami ott marad, pl. döglött halat is.
Visszatérve a törpeharcsa etetésére, annak tényleg adhatsz bármit! A horgászok pl. sokszor azzal próbálkoznak, hogy mi az, amit a törpeharcsa nem eszik meg, és bizony néha nehéz rájönni :)
Jó neki Giliszta csonti gyengébb szemű kukoricára is rákapnak kenyérre is.
Egy szóval igazából mindenevő,vadon élők is meg eszik más halak ikráit meg esznek mindenféle növényt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!