Tudnátok szép halakat ajánlani?
Figyelt kérdés
Nagyon szép halak kellenének a 200 literes akváriumomba és barátságosak melyek jól társíthatóak!2012. aug. 9. 18:38
11/28 anonim válasza:
Talán az Apistogramma fajokat tarthatod guppikkal. Vagy pillangósügéreket. Ők híresek arról, hogy békések. Amúgy nincs olyan nagytestű hal, ami ne bántaná a guppikat. Esetleg néhány harcsaféle a kivétel (algaevők).
12/28 YourDestiny válasza:
Nem, a sügér csak sügérrel tartható. Területvédő halak, az agresszió náluk normális. A pillangó se olyan békés, mint amilyennek sok helyen írják, kimondottan szeret csipkelődeni.
13/28 anonim válasza:
Nekem a kongólatac tetszik nagyon:
14/28 Cerberosz válasza:
gyöngyházfényű törpe sügér egyszerűen csodaszép, a ramik szintén, ők megvannak együtt is, csak sok búvóhely kell kijelölik a saját kis helyüket és azt őrzik, nekem a vöröstorkúak is nagyon tetszenk, de az akarakák is csodaszépek
15/28 anonim válasza:
YourDestiny: Higgy nekem, én régóta tartok Apistogrammákat. Ők tipikusan olyan sügérek, amiket bármilyen hallal össze lehet rakni. Pillangósügért életemben csak egyszer tartottam, de nem volt vele semmi baj. A meggyhasú sügér is békés. Ők 100%, hogy nem bántják a guppikat. Pláne, hogy a guppik inkább a felső vízrétegekben úszkálnak, míg a sügérfélék inkább alul. Ha van egy kis búvóhelye a párnak, amit védelmezhet, mindenféle hallal tartható. Nekem rózsalazacokkal éltek.
16/28 anonim válasza:
Ja és kifelejtettem a listából a lazacsügért. Ugyan még soha nem tartottam (most fogok berendezni nekik egy 280 literest), de ők is a legbékésebb fajok közé tartoznak. Egyáltalán nem agresszívek, inkább félénkek. Amikor távol állunk az akváriumtól láthatjuk, ahogy a hímek pózolnak a nőstényekért, de amint közelebb lépünk, szétszélednek. Az egyetlen probléma az lehet, hogy mivel tanganyika-tavi sügérek, valamivel keményebb víz kell nekik, mint a legtöbb dél-amerikai halfajnak.
17/28 anonim válasza:
És viszonylag nagyra is nőnek (10-12 centi). A legtöbb békés sügér nem lesz nagyobb 5 centinél.
18/28 A kérdező kommentje:
Nekem is megtetszettek a sügérek azt mondod hogyha van elég búvóhely és sok növényakkor talán meg lehet próbálni?
2012. aug. 9. 23:52
19/28 anonim válasza:
Ramirezik, kakadu sügerek, kockás bölcsőszájú halak, januári fogaspontyocskákból a fekete-fehér foltos
Ismerősnél sok ramirezi van 1db ilyen fogasponttyal és a fogasponty játssza a főnököt, nem a ramirezik.. érdekes felállás, hiába a ramik a sügerek.
Nálam meg van néhány fogaspontyocska sárga színben, betettem a kis nano halak közé, és nem bántanak senkit.
Na de sügereket (rami, kakadu, kockás) nem lehet nano hallal társítani, abból már baj lenne.
20/28 anonim válasza:
Üvegharcsa, vitorlás, neonhalak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!