Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Mi történhetett az algaevőkkel?

Mi történhetett az algaevőkkel?

Figyelt kérdés
Volt két kis algaevőnk, elmentünk 2 hétre itthonról, most nincsenek meg. Elképzelhető, hogy esetleg elpusztultak és a többiek megették őket? Vagy 2 hét alatt el is bomlottak? Attól nem kellett volna megbetegedni a többieknek?
2009. júl. 20. 19:51
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Gondolom valaki gondozta a halaid?!LEhet hogy ő vette ki a hullájukat és nem szólt(elfelejtett)
2009. júl. 20. 19:57
 2/11 anonim ***** válasza:
keress at minden kovet meg novenyt stb., mert nagyon gyakran elbujnak. De meg is ehettek oket ha megdoglottek es a tobbiek ehesek voltak...Ez attol fugg milyen halaid vannak, ja meg, h hanyan vannak.
2009. júl. 20. 19:59
 3/11 anonim ***** válasza:
igen, valószínű az van amit írsz, hogy megdöglöttek, és lebomlott, amit a többiek nem ettek meg belőlük, majd takarításkor elő fog kerülni egy-egy erre utaló jel :(
2009. júl. 20. 20:23
 4/11 A kérdező kommentje:

A férjem anyukája gondozta őket, és biztos, hogy szólt volna, ha elpusztul valamelyik, szinte minden nap jelentett, hogy evett-e mindenki rendesen, hogy viselkednek, stb., komolyan, mintha gyereket hagytam volna rá.

Ma csináltam részleges vízcserét, de még akkor sem tűnt fel, hogy hiányoznak, csak mikor végre volt időm leülni gyönyörködni.

Van 3 guppi, 2 xifó, 1 vitorlás, 3 páncélos harcsa, és 2 karmosbéka, akik szintén előszeretettel esznek döglött halat, láttam, amikor az egyik halacska reggelre pusztult el, és felkapcsoltam a világítást, a béka épp falatozta:-(((

Akkor ha el is pusztultak esetleg, mit tudok még csinálni? Semmit nem találtam belőlük.

2009. júl. 20. 21:20
 5/11 anonim ***** válasza:
hát,én esetleg,mivel nem tudod hogy mi lett velük,egy metilénkékes kúrát ajánlanék,kb3napig lenne a víz az akiban aztán vízcsere,de ezzel a kiépült baktériumkultúrát nagyban kettéhasítod,bár,mivel 2algaevő megdöglött,pedig szívós hal...nem árt megkockáztatni sztem a baktériumok kipusztulását.Mondom,én metilénkéket tennék a vízbe,vagy valami "széles spektrumú" szert,pár napig(2-3) és utána ey 50%os vízcsere.És nagyon kell figyelni a többi halra.h valami betegségelőjel vagy vmi van e.Amugy 2 kicsike algaevőt,nem egy nagy cucc megenniük ennyi halnak.amugy az első válaszoló voltam.
2009. júl. 20. 22:05
 6/11 anonim ***** válasza:
ja,még annyit.Adtatok nekik is enni,vagy gondoltad ugyis algát eszi,az meg van az üvegen?mert ha nem,akkor lehet nem talált elegendő kaját.én rendszeresen sera algatabit adtam az algaevőimnek,pluszba,mikor nagyonn lett már a rendes halkaját is megette.szal,tápoltátok?
2009. júl. 20. 22:06
 7/11 A kérdező kommentje:
A kereskedésben kaptam nekik való kaját, de mások meg azt mondták, felesleges őket külön etetni, csak azért mert én nem látom, alga mindig van akváriumban, csak rontom a vizet.
2009. júl. 21. 07:04
 8/11 anonim ***** válasza:
Tehát leáltál az etetéssel?AMugy a tablettát is lehet osztani,ha csak a felét eszik meg,legközelebb csak a felét dobod be...Aki ezt mondta,az csak ugy hallotta valahonnan,vagy nemtudom.én mindenképpen adnék legközelebb nekik.Megy,ha mindig van elég kajáravaló alga az akiban,akkor mért tanácsolják hogy egy befőttesüvegbe egy nagyobb követ tegyünk,bealgásodik és betehetjük az aksiba.(akvarisztika könyv)Akkor ez nem kajapótlás,ugy mint ha tablettát dobnál bele?Ez is arra utal hogy bizony van mikor nem talál elég élelmet.Szal a kérdésem még fentáll;Leáltatok az etetéssel?
2009. júl. 21. 08:26
 9/11 A kérdező kommentje:
Igen, csak a többi halnak adtam enni, az algázóknak nem.
2009. júl. 21. 10:37
 10/11 A kérdező kommentje:
Jó nagy hülye vagyok, így visszagondolva eszembe jutott, mondták a kereskedésben, hogy a többi hal is megeszi az algachipset, nem hiszem, hogy sokáig rontotta volna a vizet:-(
2009. júl. 21. 10:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!