Elég -e ez atman a3500 egy 50 l akváriumba?
Szerintem meg nem elég!
Egy egy légpumpával működő szivacsszűrő.
Az jó benne, hogy nagy a szűrőfelület, de ha rendesen beáll a szivacs igencsak kevés vízmozgást csinál, gyakorlatilag nullát.
Egy ivadékgondozó, aljzat nélküli, néhány gömbmohás akváriumba elég, de egy rendes átlag halas/növényes akváriumba nem .
Ráadásul a légpumpa hangos is, ezért is jobb egy motoros belső szűrő.
Egy 54 literes akváriumba , ami a vízforgatás, és a szűrőtérfogat arányát illeti, szerintem a legjobb választás egy eheim pickup 2010-es.
Mondjuk nagyságrendekkel drágább, mint egy légpumpás szűrés, de hát egy normális szűrés nem olcsó...
Atmanból minimum egy AT F 303 kellene, de egyébként én egy F 304-et se tartok túl nagynak, (méretre) csak visszább kell venni a vízforgatását. (a gyári ajánlás teljesen hülyeség)
Még az aquael fan 2 lenne jó egy ekkora akváriumba, ami a teljesítményt illeti, csak az a baj, hogy az egy hosszú, vékony felépítésű szűrő, (26 cm) és ha leveszed az aljzatot, meg fentről is 2-3 cm-t, akkor nehézkesen fér el az akváriumban.
Ha van rá pénzed, akkor én az eheimet ajánlom, ha nincs, akkor még ez is jobb lenne, mint a légpumpás (a legelső):
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!