Sügereket milyen mennyiségben érdemes telepíteni?
Figyelt kérdés
Mármint tudom, hogy helyigényesek és területvédők, úgy értem, hogy hány literenként számoljak egy halat, hogy ne legyek túltelepítve? Közepes méretű (8-10 centis) békésebb malawi fajokat szeretnék. A 10 liter per halat kicsit sokallom, 200 literre 20 hal szerintem jó szűréssel is zsúfolt, túltelepített lenne. Tipp? A 20 liter per hal jó arány lehet? Köszi!2012. aug. 1. 17:44
1/6 anonim válasza:
Szerintem 10db és kell nekik olyan kő amiben vannak lyukak.
2/6 YourDestiny válasza:
200 literre nagyjából 10 sügér az ideális. Nagyobb vízmennyiségnél változhat a felállás, de 300 literig mindenképp ez lehet az irányadó. Nekem 140 valahány literen van 6 sügér, bár most már 7, van egy ifjonc túlélő. Ő egy brichardi :)
Ha lenne hol nevelni őket, és persze rengeteg szabadidőm, már lehetne vagy 1000 belőlük :(
3/6 anonim válasza:
Nekem meg a tengeri 200 literbe 5db korallsügér van, de 3 különböző van és. Szintén területvédők, meg kellett válogatni, hogy melyiket lehet összerakni, hogy ne támadják egymást, pl volt egy kis fekete-fehér hal, amit megvettem és másnap vittem is vissza, mert támadta a többit.
4/6 anonim válasza:
illetve 6db, egyet kihagytam a számolásból :)
5/6 YourDestiny válasza:
Na igen, malawiból se mindegy, mit teszel 200 literre. Vegyük például a hongi-t. A szakirodalom 160 liter körüli akváriumot javasol, viszont 250-300 liter alatt nem tartanám. Labidochromis létére kattant egy sügér. Nekem yellow és brichardi van, jól megvannak együtt immár legalább másfél éve egy hím elongatus társaságában. Neki elvileg kicsi ez a hely, ráadásul úgy néz ki ő a domináns hím, de nem túlzottan az a kötekedő típus.
6/6 Frontosa válasza:
2 faj, fajonként 1 hím és 5-6 nőstény mehet bele kisebb Malawikból. Persze nem mindegy a társítás. Pseudotropheosok nagy része (pl.saulosi), Cynotilapia-k, Maylandia Callainos, Yellow, I.Sprengerae stb jó.
Üdv,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!