Polisztirol háttér lenne, de ugye felúszik. Ragasztani nem szívesen ragasztanám, ki tudja mikor adódhat valami gond hogy cserélni kelljen. De ha más megoldás nincs, ragasztásra is várok tippeket.
2012. júl. 30. 22:44
1/7 anonim válasza:
HÁt pedig ragasztás lesz, mégpedig úgy, hogy ne engedjen be vizet, mert berohad. FBS szilikont javaslok. Nem egyszerű, de pengével oldható baj esetén.
2012. júl. 30. 22:52
2/7 A kérdező kommentje:
Na jó, de hogy ragasztod úgy be, hogy ne jusson be víz. Eleve az a gondom, hogy a polisztirol lenntartásához baromi nagy erő kell. Vagyis nem nagyon bízok meg ilyen ragasztókban. Félek, hogy felenged egyszer csak, és egy része marad az akvárium hátlapján, aztán meg az egész akvárium elcsesződik.
2012. júl. 30. 23:00
3/7 anonim válasza:
Jajj :) Nem találtam meg pontosan az FBS teherbírását, de ezzel készítek fa táblákra kőből bemutatóanyagot, és bizony ha elszúrom, kézi erővel nem bírok felszakítani egy 8*22 cm méretű követ, ami két pöttyel van rögzítve. Azt hiszem, nem kell aggódnod a teherbírás miatt. Tökéletes tömítőanyag, ha kinyomod és beragasztod a hátteret, az nem enged át vizet. Ráadásul ezzel van összeragasztva az összes akvárium (az 1000 liter felettiek is), elég nagy gáz lenne, ha elengedne... Nyugodtan használd csak, nem létezik jobb anyag ilyen célra, még a NASA-nál sem.
2012. júl. 30. 23:35
4/7 A kérdező kommentje:
Na már csak egy kérdés: elég ha körbe van folytonosan fbs, és közte csak néhány részen, vagy szét kéne kenni a teljes felületen mint a margarint a kenyéren (ha szét kéne kenni az 2 problemát vet fel: 1. krva drága, 2. nem tudom mennyire gyorsan köt, félő hogy mire a végére érek megköt az eleje).
Ja: FBS-t szerinted hol kapok biztosan? Ma néztem praktikert, baumaxot de nem volt egyik helyen se (se oxidfesték port nem találtam :()
2012. júl. 30. 23:50
5/7 anonim válasza:
Lassan köt, olyan 10-15 percen biztosan van, körbenyomni pedig fél perc. Egy egész tubus kb. 900 Ft+egy szilónyomó még egy ezres. Ezzel kb. 10 tonnát felragaszthatsz, tehát nem egy nagy összeg :) Barkácsáruházakban ha nem is FBS, de sima szilikonok tömegével vannak, azok is jók. Vagy háztartási bolt, vagy festékbolt. Én Lidl-ben vettem akciósan 100 Ft-ért darabját (két kartonnal) és jobb, mint az FBS.
Ami még fontos, csak körbe ragaszd, meg ne vajazd az egészet, mert soha az életbe nem szeded le róla. Egy vékony, folyamatos csík az oldalára és kész. Nem tudom, milyen erőkről beszélsz, a felúszást kézzel is visszanyomod, az pedig nem egy nagy erő. Ezt a csíkot pedig csak szikével tudod szétszedni, letépni soha nem fogod a hátteret.
2012. júl. 30. 23:59
6/7 A kérdező kommentje:
Minek kell szilónyomó? Miért nem elég a sima tubus?
2012. júl. 31. 09:02
7/7 anonim válasza:
Mert kézzel nem tudod kinyomni. Úgy lehet esetleg, hogy kalapáccsal kinyomod, de az elég nagy kínszenvedés és a tubust is tönkreteszed. Meg úgy körbe sem tudod nyomni szépen, maximum csak szétkenni. Nem jó megoldás. Vegyél egy színtelen tubust meg egy nyomót, körben töltsd ki vele a hézagokat és egy vizes ronggyal töröld le szépen a kibuggyanó ragasztót.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!