Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Hogy tudom átalakítani az...

Hogy tudom átalakítani az akvárium izzós világítását fénycsövessé?

Figyelt kérdés
Gyári műanyag fedél van egy 60 l-es akváriumon, de sorra meghalnak benne a növények, főleg a nagy levelűek, állítólag a kevés fény miatt. Meg lehet házilag csinálni a vízmentes fénycsöves világítást? És ha igen hogyan?
2012. júl. 27. 22:26
 1/1 anonim ***** válasza:

Gyári műanyag tetőben nem fénycsöves világítás van??

Érdekes...

Az a helyzet, hogy egyébként a gyáriakban is 15W fényforrás van, ami szintén nem túl sok.

Most hány w-tal világítasz?

Mert lehet az lenne a legegyszerűbb, (gondolom ilyen energiatakarékos kompakt égő van benne) hogy olyanból betenni mégegyet.

Valahogy odarögzítesz egy megfelelő foglalatot, odacsavarozod, vagy beragasztod valami erős epoxi gyantával.

A fénycsövesnél is ugyanígy kéne, páramentes foglalatok, elektronikus előtét (2×15 W-hoz) kell hozzá, vezetékek, be kell kötni stb...

Ha ragaszkodsz a fénycsöveshez, akkor a legegyszerűbb talán ilyen lenne:

[link]

2 db.

Annyi, hogy ez nem annyira páramentes, de használtam ilyet, és soha semmi probléma nem volt. Viszont ebben megvan minden, előtét, stb, csak rögzíteni kell valahogy a tetőben, és bekötni a vezetékeket, de az egyszerű.

De azért is érdemes átgondolni, mert ez a méret nem szabvány, speciális akvarisztikai csöveket gyártanak inkább ilyen méretben (T8 15W 45 cm) és ezeknek darabja 3-5 ezer ft.

Mivel világítasz most pontosan, és nem fér be még egy olyan? Egyébként a növényeket is jól kell összeválogatni, ha nagyon fényigényes, 30W világításnál is kipusztul!

2012. júl. 28. 08:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!