Van valakinek tapasztalata ezzel a világítással?
Aquael Deco-t akartam nanora, de visszajelzések szerint fél-1 év alatt beadja a kulcsot. Ismeri valaki ezt a kompakt csöves Blau-t?
Platypusnak van olyanja, de cserélhető benne az izzó ha kiég.
Lehet, h ilyesmi kell bele, nem tudom biztosra mondani, de ez a fajta cső nekem nagyobban van csak, 35 Wattosban a szobanövények fölött és az már több mint 2 éve világít.
Nano akváriumra én ilyen kis lámpát raktam, ez kompaktizzós és szintén 13 Watt.
És vannak ilyen kompaktizzóim, több féle is, 1-2 évet ezek simán bírnak világítani.
Jaja, tudom, hogy power kompakt van benne, nézegettem is, hogy kapható-e bele fénycső, csak épp 13W-osat nem találtam. Viszont kezdem gyanítani, hogy a 13W-os lámpában egy 11W-os fénycső lesz.
Az Aquael-nél nem tudom, hogy az izzóra vagy a lámpára gondoltak, de az izzó cserélhető. Hogy a lámpa fél év alatt meghalna, az is érdekes. Mindenesetre visszajeleztek, hogy fél-egy év után mind visszaküldik. Gondolom az izzóra nincs gari, szóval a lámpa lehet bajos.
Gondolkoztam, hogy összehozok egy LED-et, de nincs elég tapasztalatom vele, így nem tudom hány Watt környékére kellene megépíteni növényeshez, inkább lerendeltem egy Blau-t. Ilyesmi lesz benne:
Miért, azelőtt volt? Vagy én értem rosszul, és egy éves, azóta pedig világít gond nélkül?
Köszi mindkettőtöknek!
Hát azt tudom még mondani, hogy pl vannak ilyen lámpáim, ezek több éve működnek hibátlanul (aquatic nature solar duo boy). [link]
Amit előtte mutattam azt az olcsóbbat, azt csak pár hónapja vettem. Semmi baja nincs még, de annál azt tudom elképzelni, hogy mivel elég vékony plexi lába van (óvatosan kell feltenni az akváriumra), ezért ha elöregszik az anyaga mondjuk 5 év mulva, akkor ott a rögzítésnél meg fog repedni. De ez sem biztos, csak elég gyengének tűnik.
A régi 35 Wattos dulux cső nekem akváriumra nem jó, mert elkezd tőle nőni tőle a kékalga. Többször próbáltam más-más akváriumra tenni, de mindig megszívtam vele.
A kompakt izzókat, vagy a T5 és a T8 csöveket jobban szeretem, mert azokkal nem volt ilyen bajom.
Azért használom a duluxot már csak szobanövényekhez, mert azon nem tud alga fejlődni, viszont erős mintha sütne a nap és a szobanövények szeretik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!