Kb.330 Literes akváriumhoz milyen sügéreket ajánlotok?
pl kék és sárga malawi sügereket:
Tarts Viktória tavi sügéreket.
Nagy a tűréshatáruk, könnyen szaporodnak, nagyon díszesek, és a fajaik túlélése azon múlik, hogy az akvaristák tartani fogják-e őket, vagy nem.
Pl:
Haplochromis species #44 Vagy Pundamilia nyererei, Lithochromis rufus vagy hasonlók. Sokan mondják, hogy összeívhatnak, de ha elég búvóhely van kevés fajjal
akkor nem ívnak össze.
Bocsi hogy kettőben ment el.
Hát őszintén mind a 3 nagy tóból szeretnék sügéreket. Meg még 1-2 Amerikai faj is tetszik , de még mindig nem találtam olyan nagytestű fajt ami olyan 30 cm körülire nől és békés. A diszkoszhalon is gondolkoztam mert nagyon szépek és 20cm-nél nagyobbra nőnek de elég kényesek és 28-30C ideális a számukra ami más sügereknek elég meleg szerintem.
Ja és még valami, szerintetek hány fajt érdemes egy akváriumban tartani ?
Viszont azért már vannak elképzeléseim , amik eddig úgy nagyon tetszenek azok a :Malawi-Jégsügér, Kakadu Törpesügér, Pillangó Törpesügér, Császársügér, Napfény Császársügér, Sárgafarkú lazacsügér, Óriás bojtosúszójú sügér ,Meggyhasú , Malawi jégsügér , jéghátú nyílsügér, citromsügér
Ez nem így működik, először olvasgatnod kellene. Egyáltalán hogy állsz a szűréssel? Nem rakhatsz össze vissza mindent, különböző élőhelyekről. 30 centis halakat sem rakhatsz ekkora helyre. A max. ami elfér a Delfinsügér vagy Császár, de én inkább kisebb testű Malawikat javasolnék és sok-sok olvasgatást mielőtt belefogsz. 2-3 faj 5-7 egyedét tarts, 1 hímre jusson min. 3 nőstény. Szóba jöhet pl. a békésebbek közül M.Callainos, L.Hongi, P.Saulosi, M.Estherae, I.Sprengerae, L. Caeruleus, ezek moorii-kal is jól társíthatók. A Császársügerek pedig jól társíthatók hasonló méretű és felépítésű fajokkal de pl. Cyprichromis-okkal is.
Olvasd el Lukács-Sinkó: Tanganyika és Malawi tó sügérvilágát mielőtt belefogsz.
Üdv,
Így van ahogy mondod, külső szűrő kell oda és egy kiegészítő belső, a vízforgatás és a mechanikai szennyeződések miatt. Ha komolyan érdekel a dolog, minden hasznos infót és és fajleírást képpel megtalálsz a már említett könyvben. Nagyobb testű a Delfinsügér is, békés, könnyen szaporodik és szép is, Császároknál az a gond, hogy csak a hím szép, amibe egy kezdő hamar beleun. A már említett fajok viszont könnyen társíthatók, 8-10 centisek, azaz nem annyira kicsik. Ez utóbbiakból tarthatsz 3 faj, fajonként 5-7 egyedét, 1 v.2 hímmel (Yellow-ból, Levendulasügér-ből mehet két hím is).
Üdv,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!