Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Meddig tartja meg egy amano...

Meddig tartja meg egy amano garnéla a petéit?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Április végén üzemeltem be az első akváriumomat. Aztán többek között amano garnélákat vettem bele, az egyik petés volt. Azóta majdnem 3 hónap eltelt, és még mindig petés. Tudom, sós vízben kell szaporítani őket, de sajnos nincs akváriumom, utána a neonok valószínű felfalnák a kis garnélákat, szóval nem terveztem szaporulatot.

Mit tanácsoltok? Várjak még? Tud így egyáltalán vedleni?

Köszönöm a válaszokat előre is.

2012. júl. 20. 16:01
 1/2 Platypus ***** válasza:
A felnőtt amano garnélák édesvízben élnek, és a peték is édesvízben kelnek ki. A természetben az ivadékok leúsznak az áramlattal a tengerbe, akváriumban neked kéne kifogni őket, és átrakni sós vízbe. Az anya csak addig hordja a petéket, amíg kell, az életképtelen petéket meg azonnal eldobja, így biztosan rendben van vele minden. Akkor fog vedleni, amikor szüksége van rá. Ha nem akarsz a szaporításukkal foglalkozni, akkor egyszerűen semmit nem kell tenned, az ivadékokat majd megeszik a neonok, mivel a többi garnélával ellentétben ezek a vízben lebegnek.
2012. júl. 20. 19:15
 2/2 anonim ***** válasza:
Szerintem a 3 hónap alatt ez már a 2. petéssége. Nekem is mindig petések az amanoim, aztán lerázzák őket és halak megeszik.
2012. júl. 20. 19:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!