Most mi a teendő az ikrákkal?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Na!! CONGRATULATIONS!
A nőstényt azonnal ki kell venni, a hímet akkor, ha elúsztak. A Betta-lárvák 18-30 óra alatt kelnek ki (attól függően, hogy milyen a víz hőfoka). Ha elúsztak, akkor kell elkezdeni az etetésüket, mégpedig tojássárgájával. Érdemes ezzel etetni, mert annyira kicsik a lárvák, hogy mással nem is igazán lehet etetni. Ráadásul a tojássárgája könnyen előállítható.
Mihelyst elúsztak, azonnal el kell kezdeni nekik a szűrést - olyan szűrő kell, amit a kereskedések akváriumaiban is láthatsz (szivacsszűrő, amiből felülről jön ki a buborék). Nagyon fontos, hogy a víz sohase hűljön le. Ugyanis a kicsik nagyon melegigényesek. Vagyis be kell állítani nekik melegítőt és porlasztót - annak érdekében, hogy ne legyenek a víz rétegek közt hőingadozások, hanem a meleg egyenletesen oszoljon el. Azonkívűl üveglappal is gondosan takarni kell az akváriumot. Hajlamosak a megfázásra, amit úgy veszel észre, hogy a kicsik süllyedni kezdenek. Ez általában nem is jön helyre.
3 nap múlva adható nekik a Sórák.
------------
Sórák keltetése: Egy 3-4 literes tálba, vagy befőttes üvegbe vizet teszel, majd bele jódmentes konyhasót, úgy számolva, hogy 1 liter vízbe 2 csapott evőkanál jódmentes konyhasót szórsz. Az így elkészített sós vízbe fél kávéskanál petét teszel. Kötelező a porlasztás megvalósítása - légpumpa segítségével. 26-27 fokon 20-24 óra alatt, 20-22 fokon 2- 2,5 nap alatt kel ki a nauplius.
Úgy etetsz belőlük, hogy nagyon rövid időre leállítod a porlasztást az üvegben, és kávéfilterbe - egy cső segítségével - öntesz az üvegből. A naupliusok fennakadnak a kávéfilterben, amit csak egyszerűen beleöntesz az akbváriumba.
Még valami: A naupliusok tiszta édesvízben csak 1-2 óráig maradnak életben, ezért csak annyit adj, amennyit azonnal elfogyasztanak.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
/Az előbbi válaszadó vagyok/
A SERA zacskós-Artemiát szintén ki kell keltetni. Ehhez kivételesen nem kell sót adagolni, de ha külön veszel petét, ahhoz már kötelező.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Én minden halat atremiával indítok. Aki látott már egy napos corydoras sterbait, az tudja, hogy mekkora halak is meg tudják már enni. Igaz, csak a frissen kelt sórák jó nekik.
Az 1 liter vízhez 2 evőkanál só kombóval nekem még sosem kelt ki. Szerintem valaki leírta 10 éve és mindeki ezt másolgatja...
1 literhez 1 kávéskanálnyi só a bevált receptem.
A tojássárgája már akkor sem él, mikor beadod. Az artemia ennél 1-2 órával jobb.
A "márkás" sórák szerintem drága.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
/A 2. kérdésre válaszolva:/
Bocsi, de ezt igazából nem lehet tudni. Sokszor van úgy, hogy látszólag minden megfelel, de mégsem jön össze az ívatás. De egy próbát azért megér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!