Ismeri valaki a Techna T3 1000 tipusú vízpumpát?
Úgy, hogy magát a pumpát egyáltalán nem raknád a vízbe?
Úgy szerintem nem.
Én powerheadokat és a szökőkút szivattyúkat próbáltam, és lehet belőlük csinálni külső szűrőt, azoknak van külön szívó csonkjuk tehát megoldható, hogy nem fújod vele a vizet, hanem kiszivattyúzod az akváriumból, de azoknak a pumpáknak a víz alatt kell lenniük (a külső szűrőakváriumban el kell lepje a víz), különben nem indulnak be.
Teljesen szárazon működő pumpák pl az Alphacool D5, vagy a Laing D5 szökőkút pumpák, ezek lehetnek kívül csak lerakva az asztalra, és ha a be- meg a kijövő ágára kötsz csövet, akkor szívják a vizet, de ezek 33 ezer Ft-os prémium szivattyúk, teljesen hangtalanok és nem eresztenek sehol. Használtan kb 18 ezerért ki lehet fogni.
Ez egy nagyon rossz minőségű szökőkútszivattyú, ne csodálkozz, hogy nem bajlódtak tapadókoronggal, örülj, ha működik. Készülj fel, hangos lesz.
És nem kétéltű, ha szárazon használod, azonnal leég és még csak vizet sem pumpál.
Remélem így is marad.
Hable egy nyitott rendszerű oldalpolcos szűrő működését akarta leírni. Én is ilyet használok, itt van néhány kép és leírás, szintén hable-től:
Ha valami nem világos, szívesen segítek, szeretek barkáccsal ügyködni, vagy beszélni róla :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!