Az agyaggolyóval mi a teendő mielőtt beleteszem a szűrőbe?
Átmosod egy vödörbe a csap alatt,
és minden szűrőanyaggal ugyanezt,
bármit veszel.
és ha virágboltban veszem akkor nincs esetleg benne valami amit átatni kellene belőle vagy kifőzni vagy valami ilyesmi?
A másik kérdésem hogy ha már belenyúlok a szűrőmbe, a szivacsot elég ha átmosom,vagy cserélni is kell? 1fél éves a szűrő és hozzá adták a szivacsot. az esetleg lényeges lehet hogy 165 literes az akvárium és atman at3338 a szűrő, szóval elég erős az akváriumhoz
Hát én állatkereskedésbe vettem ilyet régen, de szeritnem ugyanazt árulták mint amit a virágboltban. Gekkónak raktam be talajnak, ebbe nem volt semmi, csak szimpla égetett agyag golyók voltak. Kb mintha egy virágcserepet apróratörnél, csak golyó formákra törne :)
Egy siporax kerámiahenger jobb szűrőanyag, meg drágább is, de ha olyat nem kapsz, akkor lávakő, ha olyat sem, akkor ennek is van majdnem olyan porózus felülete mint a lávakőnek. Lehet vele szűrni. De mikor megvettem tele volt apró törött darabokkal, azért mostam át, hogy az kijöjjön belőle, de egyébként tiszta volt.
Bár itt pont hót reteknek néz ki. Lehet hogy belement a virágföld, nemtudom már.
Ha valamivel át van itatva, az tuti hogy rá van írva a zacskójára. De a virágboltost is megkérdezheted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!