Ez a fénycső jó lehet egy 54 literes akváriumba?
És, ha most egy 15W-os fénycső van az akvárium szettembe, nagy lenne a változás, nagy stressz lenne a halaknak, hogy így felerősödött a fény? Egy akvárium szettbe méretileg beleillik egy ilyen fénycső?
Link: [link]
Előre is köszönöm!
:D Hát nem, nem illik bele. Azt nézted, hogy hány centi? :)
Ilyenre cserélhetnéd, de ki kell cserélni a foglalatot, és az elektronikus előtétet is!
15W-os csövet kell venned. A daylight cső tökéletes, valószínűleg egy T8-as 44-es kell neked, ő lesz az:
Előtétből többféle van többféle árban.
Ez a legolcsóbb, de ilyen villanyász szaküzletben is segítenek. A lényeg, hogy T5 24W-os HO jelzésűhöz kell.
Ez 2 db-ot is el tud vinni, attól függően, hogy kell e neked 2×24 W, vagy elég csak 1 db 24 w-os cső.
Olyat is csinálhatnál, hogy 1 növényes, 1 napfényes cső, nem tudom, mennyire, milyen növényekhez akarod megnövelni a fényt.
Egyébként ha a fényerőt akarod növelni tök fölöslege másik 15 w-osra cserélni. Meg kell emelni a teljesítményt, nem lehet elkerülni.
Foglalatból ilyen lenne jó:
2 vagy 4 db, attól függően, 1 vagy 2 cső lesz. De utána kell nézni, befér e, le kell mérni, mielőtt megveszed, hogy cserélni is fogod e tudni a fénycsövet!
Lehet, hogy csak ilyen fér be:
Jóval olcsóbb, nem páramentes, de nekem ilyenből még nem volt problémám.
De ezekhez mégjobban meg kell bontani a tetőt, kipakolni az egészet, valahogy rögzíteni benne az új dolgokat, bekötni helyesen a hálózatba... le se írom, szerintem fölösleges.
ha barkácsolás nélkül akarod megoldani, vehetsz pl ilyeneket:
Nem néztem a linkeket, ez a vízalatti neont nem írták?
Ebből az 50cm hosszú, az igazából 51cm.
Ha ez befér akkor jó. Ez 2cm vastag egyébként és csak bedugod és világít. Nem kell hozzá foglalat, semmi.
Rá lehet dobni a víz tetejére, nem süllyed le, van benne levegő, és vízálló. Vagy FBS-el beragasztod a tetőbe a mostani fénycsöved mellé.
Nincs nagy fénye, de ha kettőt veszel úgy már használható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!