Vagy beteg halat hoztál haza, vagy kiütötte valami. Bár a betta kedveli a kisse melegebb vizet, ha hirtelen felszökik ebben a nagy melegben, az is elintézhette. A túletetés nekem is eszembe jutott. Az élő növény kötelező, ugyanis sok káros dolgot kivonnak a vízből, az algák növekedését is gátolják. 3-4 napig ne hozzál új halat, a jelenlegi vízhez keverhetsz egy kis sót, esetleges paraziták esetét jól jöhet, ugyanis nem igazán csípik. 1 csapot evőkanál jódmentes sót szoktak ajánlani 10 liter vízhez, de elég lesz a kávéskanál is. Gondolom legfeljebb 15-20 liter víz lehet az akváriumban. Ha még nem tetted meg, mindenképp regisztrálj az akvarista.hu-ra, a főoldalról ingyenesen letölthető e-könyvekben minden információt megtalálsz. Ami neked kell, az a 'kezdeti lépések...' és a 'mit kell tudnod az akváriumod szűréséről?' című e-book.
2012. jún. 20. 13:48
12/16 anonim válasza:
Te legalább utána olvastál a dolgoknak mielőtt megvetted volna... Ez plusz pont:) Szerintem valószínű hogy betegen vetted. Én azt ajánlom vegyél megint egyet, a mostani víz felét cseréld le, és tölts fel tiszta vízzel.(ha tudsz várni akkor menny biztosra, cseréld le az összes vizet, mosd át a kavicsokat is, töltsd fel vízzel tegyél bele baktérimos tablettát és 7nap után mehet bele a hal... Én így csináltam, sokan mondták szar a tabletta, hát nekem jó volt nem is vártam 3hétig.. 10nap után beletettem a halakat és semmi bajuk nem volt.) De van esetleg egy ötletem amibe bele pusztulhatott... Milyen fűtőt használsz? Nekem automatám van, 22fokra van állítva és úgy van az akváriumba 27fokos víz. Szóval azt akarom mondani ezzel, ha esetleg nem volt bent hőmérőd, és cask a fűtőt tekerted be 26 fokra akkor lehet megsütötted szegény halat... Ha nem automata fütőd van akkor biztos megsütötted szegényt(ezek nagyon rosszak tapasztalatból mondom...:s) Szóval legközelebb figyeld majd a hőmérsékletet és úgy állítsd be hogy 26fok legyen az akvárium hőmérőjén... Valószínű betegségben halt meg.
Remélem segítettem.;)
2012. jún. 20. 15:39
13/16 anonim válasza:
A harc-ban elesett.
2012. jún. 20. 17:08
14/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget.van benne fűtő de nem üzemel mert anélkül is a hőmérő szerint sokszor 27 fokos a víz. Ilyenkor 1-2 fokot próbáltam hűteni rajta... Szerintem is beteg lehetett a halacska sajnos:S Azért kicsit dühítő a dolog, hogy ilyen halakat árulnak:S
2012. jún. 20. 18:34
15/16 YourDestiny válasza:
Mellesleg elárulom, hogy a bettának a 28 fok teljesen ideális. 27 fokos vizet felesleges hűteni.
2012. jún. 20. 23:23
16/16 anonim válasza:
hogyha majd megint szeretnél halakat akkor guppikat vegyél az majdnem mindent kibir
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!