Virágföld mehet akváriumba?
Akvaristán vannak fenn blogok erre irányuló kísérletekről. Ha csak egy sima mezei akváriumot szeretnél, intenzív fényigényű növények és co2 nélkül, akkor semmiképp nem ajánlom a próbálkozást.
Sima kavicsba mehetnek alacsony-közepes fényigényű növények a megfelelő világítással. E fölött pedig táptalajt kellene venned.
Vizinövénnyel próbáltam halak nélkül, de nem akart elfogyni a barnaság 1 hónap után sem, hiába cseréltem vizet rajta óvatosan és hiába raktam a tetejére kavicsokat lezáró rétegnek. A növények nőttek benne, csak hülyén nézett ki az egész, hogy saras vízben vannak.
A halaknak meg árthat, mert a földben van minden. Műtrágya, fémionok, lehet meszes, lehet agyagos, vasoxidos, aluminiumoxidos, szilikátos... most így bármi lehet benne, még giliszta is :)
Ha ezt veszed, ez jó, hát néhány hónapig nem kell semmi bele, de aztán kifogy a tápanyag, és utána ebbe is kell rakni tápgolyókat.
Ez így nézett ki nálam
Most is van még ilyen talajom, csak másik akváriumba pakoltam mindent. Nőttek benne a növények jól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!