54 literesből 110be.A 110es már félig töltve csapvízzel este óta.A szűrőt sajna nem tudom üzemeltetni benne,mert túl kicsi a vízszint és túl nagy a szűrő.Este már mehetnek bele a növények?Holnap pedig a halak a vizükkel együtt? +mossam bele a szűrőt az új aksiba?
van ilyen "baktériumflórám" vagy micsoda,amit a vízbe kell rakni,hogy hamarabb "kész" legyen.Rakjak bele?Vagy elég az a víz amivel a halak jönnek?
ami már benne van víz, ahhoz vízelőkészítőt kéne rakni. Sztem este az 54 literesből rakj át a 110-esbe egy 20 liter vizet legalább. A szűrő belemosása sem rossz ötlet. 54-est meg mintha takarítottad volna töltsd vissza előkészített csapvízzel. A növényeket sztem átrakhatod este. De a halakkal legalább várj másnap estig. Akkor meg ahogy írtad a mostani vizükkel rakd át őket.
2012. jún. 16. 11:21
2/6 A kérdező kommentje:
Köszi!Erre nem gondoltam,hogy még egy vízcserét csinálni kéne az 54esbe.A vízelőkészítő alatt a klórtalanítót érted?
2012. jún. 16. 12:09
3/6 A kérdező kommentje:
megcsináltam kb 15liter leszívást,bele az új aksiba,régibe klórtalanított vízzel kipótoltam.Viszont a nagyba sajna még mindig nem megy a szűrő,mert nem ér el odáig a víz.Így belemehetnek majd holnap a halak,vagy még szívjak le róluk vizet és indítsam be a szűrőt??
2012. jún. 16. 16:07
4/6 anonim válasza:
Fektesd el a szűrőt és hadd menjen. Annak kellene érnie és átmozgatnia a vizet. Fel is töltheted teljesen, aztán majd leszívsz annyit, hogy a maradék állott víz még belemenjen.
A növényeket bármikor telepítheted, azoknak nem árt sem a klór, sem a hőmérséklet. A régi szivacsot nyugodtan mosd bele, többet ér, mint a baktériumlötyi. Abból is nyomhatsz egy fél adagot, de nem jelent így sokat. Haltelepítéssel én várnék még legalább 1 napot. Még most beopálosodhat az új aki vize, vagy bármi lehet. Legyen feltöltve, induljon be szépen.
2012. jún. 16. 16:40
5/6 A kérdező kommentje:
A csigák már mehetnek bele?Este óta megy a szűrő,a víz színe már közel áll a jóhoz:)
2012. jún. 17. 09:31
6/6 anonim válasza:
hacsak nem valami nagyon különleges csiga simán belerakhatod. Csigák szívósabbak.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!