Ma rendeltem egy akvárium szettet: azt írja teljeskörűen felszerelt. De mintha nem lenne levegőztető benne. Jól látom? Ferplast Capri 50 felszerelt akvárium 40l ez az
Benne.
Már csak az a kérdés, szűrőből adtak e valami értelmeset.
Ja, látom már milyen ez a szűrő, a serának volt ilyen valamikor régen.
Ha nincs hozzá levegő cső, amit a kifolyó csonkra tudsz ráhúzni, akkor úgy kell állítani, hogy a kifolyó víz erősen fodrozza a vízfelszínt.
De nem ám!
Néztem jutubon ezt a szűrőt, nincs olyan kis csonk a levegőnek. Csak egy sima terelőlapát van, amit el tudsz forgatni. Ha olyan, mint a linken, akkor állítsd felfelé, ahogy mondtam, hogy erősen hullámozzon a felszín. Tehát felfelé terelje a vizet.
1:08-nál http://www.youtube.com/watch?v=1buY24rB0Aw
Amúgy nem rossz ez a szűrő, de vannak hátrányai. Nehéz vele beállítani az áramlást irányát, a vízforgatás mértékét (nem láttam teljesítmény szabályzót) Nem lehet buborékoztatni (ez legyen a legnagyobb gond) valamint a szűrőtérfogathoz képest nem valami nagy az áramlás.
Viszont jól szűr.
Ne telepítsd túl, és nem lesz gond.
Ritkán szokott gond lenni az O2 szinttel.
Ne érts félre, de ahogy látom nem vagy túl tapasztalt, szóval ebben a 2-3 hétben, amíg üresen járatod az akváriumot, lehet nem ártana kicsit belenézni a szakirodalomba. Ha rosszul ítéltem meg, bocs!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!