Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Van egy régi akváriumom, de...

Van egy régi akváriumom, de nem tudom, hogy mennyire jó a ragasztása, mennyire bírja ki a víz nyomását?

Figyelt kérdés

Szerintetek szedjem szét és ragasszam össze újra?

És ha igen akkor milyen ragasztóval és hogyan kell összeragasztani?

2012. jún. 9. 20:51
 1/5 anonim ***** válasza:
Inkább vidd ki az udvarra/erkélyre, töltsd fel vízzel és várj 2 napot. Nem szokta megadni magát a ragasztás, hacsak nem 20 év feletti az akid.
2012. jún. 9. 20:59
 2/5 anonim ***** válasza:
lehet felelőtlenség, de én fokozatos feltöltéssel egész egyszerűen letesztelném, persze, ha valami nagyról van szó, akkor meggondolandó
2012. jún. 9. 21:00
 3/5 A kérdező kommentje:
Murrnak van igaza: ez eléggé régi
2012. jún. 9. 21:13
 4/5 anonim ***** válasza:

Én körbetekerném széles ragasztószalaggal, teleengedném. Ha szivárog, akkor az a ragasztószalag ellenére is észrevehető, de legalább nem robban szét! Ha az erkélyről pl. 100 liter (az tíz vödörnyi) víz az üvegdarabokkal megindul, nem tudom mit szólnak lentről!

Hány literes?

2012. jún. 9. 21:38
 5/5 anonim ***** válasza:

pl a 200 literesemet használtan vettem, teknősnek használták, de én jobban feltöltöttem vízzel, mert ugye akváriumnak használom. Ráadásul tengerit csináltam belőle, és a tengervíz az olyan hogy ha nem megfelelő ragasztóval van ragasztva, akkor szét tudja marni a szilikont. Ezért belülről végignyomtam egy kis tubus FBS el is ment rá, de így már nem félek hogy szétesik. Remélhetőleg nem fog.

Meg pl barátom apjának is volt egy 250 literese, lehet az is ilyen 25 éves akvárium volt, de már azt kidobtuk lomtalanításon, nagyon ronda volt. Az ilyen vas keretes állványos izé, és eresztett mindenhol. Persze én akartam bele halakat rakni és össze-vissza szilikonoztam, egy ideig jó is volt, aztán elkezdett csöpögni a bal sarka alul. Akkor már hülyét kaptam tőle, megint szétszedtem és vastagon telenyomtam a sarkait szilikonnal, aztán használtam tovább. Pár év mulva meg kidobtam mert még ugyan az állványát is lefestettem, de attól se lett szebb és bazi nagy helyet foglalt :D

2012. jún. 10. 00:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!